Ce nume se sărbătoresc de Florii? Lista completă. Spune-le La mulţi ani!

Ce nume se sărbătoresc de Florii? Anual, Floriile se sărbătoresc într-o zi de duminică, la fel ca Învierea Domnului. Sărbătoarea mai poartă numele de Intrarea Domnului în Ierusalim și are loc cu o săptămână înainte de Paște.

Author: Alexandra Bercea sâmbătă 16 aprilie 2022 , 10:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce nume se sărbătoresc de Florii? Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului în Ierusalim este una dintre cele mai importante sărbători.

Aceasta se celebrează cu o săptămână înainte de Sfintele Paști. 

Citeste si: Urări de Florii 2022: La mulţi ani pentru toţi cei cu nume de floare. Urări, sms-uri şi felicitări de Florii

Anual, Floriile se sărbătoresc într-o zi de duminică, la fel ca Învierea Domnului. Sărbătoarea se mai numește și Duminica Patimilor sau Duminica Patimilor Domnului.

În ziua de Florii, credincioșii merg la Sfânta Liturghie. Persoanele care poartă nume de flori își aniversează ziua. 

Pe ce dată pică Floriile în 2022

În acest an, credincioșii sărbătoresc Paștele pe 24 aprilie. Floriile pică pe  17 aprilie 2022, cu o săptămână înainte de Învierea Domnului.

Citeste si: Mesaje de Florii 2022: Cele mai simpatice felicitări şi urări pentru Duminica Floriilor- 17 aprilie 2022

Sărbătoarea amintește de intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, înainte de Sfintele Patimi. Din acest motiv, sărbătoarea mai este cunoscută ca Intrarea Domnului în Ierusalim, Duminica Patimilor, Duminica Floriilor sau Duminica Patimilor Domnului.

Ce nume se sărbătoresc de Florii? 

De Florii, printre persoanele cu nume de flori care își sărbătoresc onomastica sunt: Anemona, Brândușa, Camelia, Codrin, Codrina, Codruţ, Codruţa, Crăiţa, Crenguţa, Crina, Crinu, Crinuţa, Crizantema, Dalia, Delia, Floarea, Flora, Florenţa, Florentin, Florentina, Florica, Florin, Florina, Garofiţa, Gentiana, Gherghina, Iasmin, Iasmina, Iris, Lăcrimioara, Laur, Laura, Laurenţiu, Laurian, Lauriana, Malina, Margareta, Micșunica, Mugurel, Narcis, Narcisa, Panseluţa, Romaniţa, Roza Rozalia, Trandafira, Violeta, Viorel, Viorela, Viorica, Zambila, Zambilica.

Urări de Florii

„Această zi să aducă atât de multe flori să te pierzi printre ele și tot atâtea declarații de dragoste! Tu ești singura mea floare de pe pământ!”

„Sper că drumul tău în viață să fie presărat de inocența ghioceilor, de frumusețea trandafirilor și de gingășia crinilor.

La mulți ani!”

„Să primeşti flori de ziua ta. Să înveți de fiecare floare să iubești, să fii tăndră, să luminezi pe cei din jur, să-i lași să te admiri, să aduci bucurie și sărbătoare. La mulți ani!”

Citeste si: Alexandra Dumitru, câștigătoarea sezonului opt ''Bravo, ai stil!'', a intrat în posesia premiului de 100.000 de lei- kanald.ro

Citeste si: Cum a fost, de fapt, relația Marcelei Fota cu fostul soț?! Acum a recunoscut: „Copilul meu nu știe”- wowbiz.ro

Citeste si:  Mesaje de Florii 2022: Ce nume se sarbătoresc în Duminica Floriilor? Felicitări și urări cu La mulți ani de Florii

„De Florii, să se răsfrângă asupra ta bunătatea și dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare și iubitoare.”

„Florii alese si zile senine, saptamana patimilor sa te tina in leagan de flori si lumina curata DUMNEZEIASCA.”

„Dintr-o lume plină de flori tu ești trandafirul meu și vreau să rămâi mereu. La mulți ani!”

„Flori frumoase sa rasara-n calea ta, zile lungi si fericire iti doresc din partea mea.”

„Să ai o zi frumoasă, că o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubită și zâmbitoare. La Mulţi Ani!”.

„La mulți ani” de Florii

„La mulți ani, sănătate și fericire! Să ciocnim un păhărel, celebrând un „Floricel””.

„Îți doresc ca această zi minunată de primăvară să fie urmată de altele mai frumoase și mai deosebite, pline de bogăție sufletească și nu numai. La mulți ani!”

„O zi începe cu o floare. Viaţa este frumoasă pentru că tu exişti. La mulți ani!”

„La muţi ani floricica mea! Să fii mereu fel de înfloritoare și minunată!”

Citeste si: Săptămâna Patimilor. Ce semnificație are fiecare zi din Săptămâna Mare

Citeste si: „Nu a avut nicio lacrimă, lui nu îi pare rău. Îi pare rău că eu nu m-am stins, atât. A spus că eu i-am cerut să nu chem ambulanța.” Dana Roba a fost pusă față în față cu Daniel Balaciu. Ce și-au spus cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Dezvăluirea halucinantă care i-a lăsat muți de uimire pe procurori. Daniel Balaciu, motivul pentru care nu a chemat ambulanța când Dana Roba zăcea într-o baltă de sânge- radioimpuls.ro

„Să ai o zi frumoasă, ca o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porți, să fii fericită, iubită și zâmbitoare. La Mulţi Ani!”

„Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că ești minunată, toate florile din lume vă urează mulți ani!”.

„Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani și un sincer La Multi Ani!”

„Un trandafir sa atasat la buchetul vietii tale. Fie ca el sa infloreasca mai frumos si plin de sanatate, decat cei pe care ii ai deja in buchet”.

Citeste si: Paştele 202: Când începe Săptămâna Mare şi ce nu ai voie să faci în această activitate?

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si