Klaus Iohannis se pare că și-a depus cererea de pensionare. Președintele va elibera catedra de profesor de fizică de la un colegiu din Sibiu, unde a predat timp de 19 ani.

Ce pensie ar urma să aibă președintele României? În urma unui calcul făcut de specialiști, a rezultat o pensie în valoare de zeci de mii de lei, potrivit informațiilor transmise de antena3.ro.

Ce pensie ar putea avea Klaus Iohannis, președintele României

Administrația Prezidențială a oferit un comunicat prin care confirmă ca președintele României, Klaus Iohannis, a depus cererea de pensionare.

Citește și: VIDEO- Bătaie într-un autobuz din Baia Mare. Mai mulți călători și-au împărțit pumni și picioare, iar motivul este un mister

klaus iohannis

Klaus Iohannis, președintele României

[Sursa foto: Facebook- Klaus Iohannis]

”Domnul Președinte a inițiat demersurile prevăzute de legislația în vigoare pentru depune rea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă”, a transmis Administrația Prezidențială.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Klaus Iohannis ar urma să aibă o pensie valoroasă.

Președintele ar avea 40 de puncte cumulate în mandatele prezidențiale, din anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu ar obține 22 de puncte, la care s-ar adăuga și 25 de puncte obținute din funcțiile de la Primărie. Într-un calcul simplu realizat de Anton Hadăr, pensia lui Klaus Iohannis ar putea ajunge la 9.000 de lei.

Citește și: VIDEO- La mare cu aglomerația din tren. Vagoanele au fost pline până la refuz de tinerii care nu au vrut să piardă startul distracției de 1 Mai

iohannis

Klaus Iohannis, președintele României

[Sursa foto: Facebook- Klaus Iohannis]

”Are 42 de ani de muncă și 10 ani de președinție. De acolo are indicele cel mai mare în grilă, 12 salarii medii. După părere mea, de acolo acumulează în jur de 4 puncte de pensie pe an. Adică adună 40 de puncte din salariul pe care l-a obținut de la președinție. Mai are anii de predare și de conducere a Inspectoratului Județului Sibiu, unde nu erau salariile foarte mari, eu cred că îi ies vreo 22 de puncte. Dacă adunăm 40 de puncte de la președinție, cu 22 de puncte de la liceu, cu 25 de puncte de la Primărie, cred că îi vor ieși domnului președinte cam 103 puncte, o pensie de aproximativ 8400, sau chiar spre 9.000 de lei”, a declarat Anton Hadăr, potrivit antena3.ro.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si