Atunci cand cumperi o masina second hand trebuie sa urmaresti cu atentie mai multe aspecte:
 

Starea motorului

Acesta este un prim lucru foarte important pe care trebuie sa il ai in vedere. Un test drive iti va putea spune destul de multe despre starea motorului. In timpul mersului vei putea urmari daca se aud sau nu zgomote, scartaieturi, daca masina are sau nu demaraj, da rateuri si daca intra corect in viteza.
Tot printr-un test drive iti poti da seama de starea amortizoarelor unei masini, asa ca este bine sa mergi o distanta mai lunga si pe mai multe tipuri de drum. In timpul mersului vei putea observa mai multe despre evacuarea motorului. O evacuare cu probleme va fi clar diferita de o evacuare a unei masini sport, iar acest lucru poate fi observat de cunoscatori. Vei putea observa din prima daca consuma ulei mult si daca da, iata ca motorul nu are o durata de viata foarte lunga.
 
In plus, tot pentru depistarea anumitor probleme tehnice este bine sa privesti atent componentele motorului. Este posibil sa remarci urme de ulei de motor pe anumite garnituri, iar acest lucru ar putea fi un semn ca acesta este ars prea repede. Ai putea sa intrebi proprietarul autoturismului daca consuma ulei pentru motor si mai ales la ce interval de timp i-a fost schimbat.
Se spune ca durata de viata a unei masini este prelungita si atunci cand uleiul de motor este schimbat la timp. De aceea, toate detaliile sunt foarte importante pentru tine si ar fi bine sa ceri proprietarului dovezi in acest sens.
Atunci cand nu cunosti nimic despre mecanica, ar fi bine sa mergi la un service specializat care iti va oferi mai multe informatii despre starea masinii pe care urmeaza sa o cumperi.
Incearca sa identifici numarul de pe motor si sa ai in vedere ca el sa corespunda cu cel de pe cartea tehnica a masinii tale.
 

Caroseria

Analiza caroseriei se va face destul de atent. Daca masina prezinta urme de rugina sau daca ele au fost estompate cu chit si vopsea este semn clar ca nu este produsul pe care ti-l doresti, fiind nevoie de reparatii urgente si destul de costisitoare. De asemenea, tot la caroserie trebuie sa urmaresti inchiderile usilor, dar si daca a suferit vreun accident grav, toate aceste lucruri fiind observate de cunoscatori.
Incercati sa verificati atent starea caroseriei aproape de o sursa de lumina cat mai puternica, asa incat sa observati chiar si cele mai mici imperfectiuni.
 

Reviziile si cartea tehnica a masinii

Este bine sa ii ceri proprietarului documentele de revizie si in acest mod sa te asiguri ca masina a fost bine intretinuta. Daca nu poate sa iti prezinte aceste documente, atunci ar fi bine sa nu iei decizii impulsive si sa mai analizezi si alte oferte din piata.
 
Numarul de kilometri de pe bord si seria de sasiu
Daca vei merge la un service specializat s-ar putea sa primesti informatii pretioase despre numarul kilometrilor de pe bord. Cei mai multi doresc sa pacaleasca si astfel dau kilometrajul inapoi, insa acest lucru ar putea fi verificat de oricine isi doreste o masina buna, in care sa nu investeasca foarte multi bani, chiar imediat dupa
ce a fost cumparata.
 
Verifica atent si seria de sasiu, asa incat sa corespunda cu cea din carte, dar si daca masina este sau nu la primul proprietar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si