Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu. Suma exactă, dezvăluită de ministrul de Finanțe din perioada comunistă

Ai știut vreodată ce salariu avea Nicolae Ceaușescu? Dacă ai trăit în perioada comunistă, ca adult, probabil că te-ai întrebat măcar o dată ce venituri încasa dictatorul, fără să muncească la fel ca toți ceilalți în uzine și să stea la coadă la alimentare.

R.B., luni 08 iulie 2019 , 14:16

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

  Petre Gigea, fost ministru de Finanțe în perioada comunistă, a dezvăluit într-un interviu pentru canalul de YouTube Atelierul de Detailing, ce venit avea dictatorul și cum se calculau celelalte salarii din țară.

  Citeste si: Nepotul lui Ceaușescu e scandalizat: ”Să fi fost mult mai important creatorul de modă decât cea care a dat viață unor personaje de referință în cultura noastră?”

  ”Ceaușescu avea 12.000 de lei salariul și 3.000 de lei de indemnizație de conducere. În total, 15.000. Asta era net ce primea el în plic. Aproape 800 de dolari. Era cel mai mic salariu din lume de președinte. Și, bineînțeles că, de la el, pornea câte o mie, câte o mie, în jos, funcțiile respective. Adjunctul meu mi-a trecut la președintele României 20.000 de lei. După aceea, prim-ministrul 19.000 de lei, vice prim-ministrul 18.000 de lei, ministrul 17.000 ș.a.m.d. Deci toată lumea câștiga în funcție de președinte.

  Citeste si: Motivul pentru care Nicolae Ceaușescu a luat-o de nevastă pe Elena lui Briceag

  Fostul ministru, Petre Gigea, mărturisește că și-a ales un moment bun când să-i facă această propunere, adică într-un moment când dictatorul era bine dispus. Zis și făcut, dar când i-a făcut propunerea și i-a prezentat tabelul, a procedat cu tact și i-a spus că el, ca președinte, ajunsese să aibă salariu mai mic decât un inginer din Valea Jiului. scrie playtech.ro.


  Abonează-te pe

  Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
  Te-ar putea interesa si