Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023? România trebuie să continue aderarea treptată la Spațiul Schengen și să înainteze discuții cu Austria, altfel orice șansă de a mai adera va fi spulberată.

Author: Laura Macovei vineri 10 martie 2023 , 22:02

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023? România nu a primit votul Austriei pentru a intra în spațiul Schengen, însă speranțele există.

Așadar, mai are România vreo șansă la Spațiul Schengen în acest an?

Mai mult, Austria s-a opus aderării României la Schengen, fără a lăsa vreo șansă de a discuta și fără a accepta un compromis, situație fără precedent în Uniunea Europeană.

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

Ce șanse are România să intre în Schengen în 2023?

[Sursa foto: Facebook/Corina Crețu]

Potrivit europarlamentarului Corina Crețu, problemele care stau în calea aderării României la Schengen sunt lucruri nedrepte ce țin de calcule interne privind voturile la alegeri.

Corina Crețu este de părere că trebuie să continuăm să luptăm pentru a avea aceleași drepturi ca restul statelor membre UE.

De asemenea, ministrul de interne Lucian Bode a anunțat joi că România îşi menţine obiectivul de ţară reprezentat de aderarea la spaţiul Schengen în anul 2023, potrivit Agerpres.

Citeste si: Cât costă pachetele de 25 de kilograme de alimente primite de români pentru sărbătorile de Paște 2023 și ce conțin acestea- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

Citește și: O nouă palmă pentru România. Cancelarul austriac Karl Nehammer și premierul Olandei, pact anti-Schengen

Deși România a așteptat timp de 11 ani o șansă pentru a intra în Spațiul Schengen, la finalul anului trecut, țara noastră nu a primit undă verde pentru a adera, deși România a îndeplinit cerințele tehnice impuse. Austria a fost singura care s-a opus aderării României, motivul invocat fiind cel al migrației.

România îndeplinește de 11 ani criteriile de aderare la Schengen, care erau de fapt prevăzute și în tratatele de aderare. În decembrie, eu eram aproape convinsă că vom intra, văzând consensul din 2022 al comisarilor europeni.  Sunt lucruri nedrepte, legate de alegeri și calcule interne, pentru că cifrele pe care le dau cancelarul și Guvernul austriac pot fi foarte ușor contracarate și au și fost contracarate de cifrele oficiale date de Frontex ”, a declarat Corina Crețu.

„O intrare treptată în Schengen”

Cea mai bună soluție pentru România ar fi o intrare treptată în Spațiul Schengen.

Citește și: O nouă palmă pentru România. Cancelarul austriac Karl Nehammer și premierul Olandei, pact anti-Schengen

Citeste si: ”Am simțit că este o investiție din care toată lumea va ieși câștigătoare.” Ce afaceri au avocatul Adrian Cuculis și partenera lui de viață. Cei doi au trecut printr-o dramă cumplită- kfetele.ro

Citeste si: Cel mai bine păzit secret al Clarei Chia Marti din dormitor! Motivul pentru care Pique a ales-o fără să stea pe gânduri în defavoarea Shakirei- radioimpuls.ro

„Se vorbește acum de o intrare treptată în Schengen. Adică, să intrăm în primul rând în spațiul aerian, ceea ce ar fi bine pentru oameni. Dar, pentru economie, cel mai important ar fi spațiul terestru, pentru că aici este vorba de produse, de exporturi.

Oricum ar fi, trebuie să mergem înainte, pentru că este dreptul nostru și trebuie să luptăm pentru el.

Ideea este că România este considerată din start că acceptă orice și iată că au de câștigat țări care, atunci când se simt lezate, spun și punctul de vedere ”, a mai spus Corina Crețu, potrivit gândul.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si