Pe 26 iunie 2024, în Calendarul ortodox este sărbătorită Sfânta Fevronia. 

Calendarul ortodox 26 iunie 2024: Cine a fost Sfântul Cuvios David?

Sfântul Cuvios David, născut în Tesalonic, a trăit în secolul al VI-lea și este cunoscut pentru viața sa plină de sfințenie și devotament. Încă din tinerețe, Sfântul David a ales calea monahismului, intrând în Mănăstirea "Sfinților Mucenici Teodor și Mercurie".

Acolo, și-a început drumul spiritual, dedicându-se complet vieții monahale și rugăciunii.

După o perioadă petrecută în mănăstire, Sfântul David a decis să se retragă într-un loc de pustnicie neobișnuit- sub o creangă de migdal. Timp de trei ani, el a îndurat toate intemperiile naturii: ploi, zăpezi, căldură și alte greutăți, demonstrând o dedicare extraordinară față de viața ascetică. 

Această perioadă a fost una de purificare și întărire spirituală, în care Sfântul David și-a învins slăbiciunile trupești și și-a întărit credința.

Citește și: Rugăciunea de la Muntele Athos care îndepărtează răul

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

După trei ani de nevoință sub creanga de migdal, un înger al Domnului i-a apărut Sfântului David și i-a cerut să își continue nevoințele într-o chilie.

Ascultând chemarea divină, el s-a retras într-un loc mai protejat, unde a continuat să se roage și să se purifice. Pentru viața sa curată și dedicată, Dumnezeu i-a dăruit darul de a alunga demonii și de a vindeca bolnavii, devenind astfel un instrument al harului divin pe pământ.

Una dintre cele mai cunoscute minuni ale Sfântului Cuvios David s-a petrecut când a fost chemat înaintea împăratului, care urma să îl numească eparh al Tesalonicului.

În fața împăratului și a curții, Sfântul David a ținut în palmele sale cărbuni aprinși și tămâie timp de o oră, fără a se răni. Această minune a uimit pe toți cei prezenți și a întărit credința multora în puterea lui Dumnezeu și în sfințenia lui David.

Sfântul Cuios David a trecut la cele veșnice în anul 540, lăsând în urmă un exemplu de viață sfântă și de neclintită credință. Minunile și viața sa plină de sacrificii au rămas în memoria credincioșilor ca o mărturie a puterii rugăciunii și a dedicării totale față de Dumnezeu.

Calendar ortodox iunie 2024

Calendar ortodox iunie 2024

[Sursa foto: crestinortodox.ro]

Citește și: Ce sărbători sunt în luna iunie 2024. Calendar ortodox pentru prima lună de vară

Rugăciune scurtă sau Troparul Sfântului Cuvios David

Cu curgerile lacrimilor tale ai lucrat pustiul cel neroditor și cu suspinurile cele dintru adânc ai făcut ostenelile tale însutit roditoare; și te-ai făcut luminator lumii, strălucind cu minunile, David, părintele nostru. Roaga-te lui Hristos Dumnezeu ca să mântuiască sufletele noastre.

Citeste si: Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul său au rămas blocați în pădure: „Am plecat prin pădure, pe jos, să căutăm o pensiune.”- kfetele.ro

Citeste si: Lora sare în apărarea Sânzianei Negru după scandalul de la Electric Castle: ”Bunul simț aruncat la gunoi este mai grav”- radioimpuls.ro

Sursa: www.crestinortodox.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si