Sărbătoare importantă în a treia zi de Paște, marți 7 mai 2024. Creștinii ortodocși din România sărbătoresc acum Arătarea semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim.

Citește și: Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Iată ce spun preoţii ortodocși

Minune Arătării semnului Sfintei Cruci pe cer la Ierusalim s-a petrecut în dimineața zilei de 7 mai 351, în timpul împăratului Constantiu, fiul Sfântului Constantin cel Mare.

Sărbătoare, marți 7 mai 2024. Sfânta Cruce a rămas pe cer timp de 7 zile!

Crucea luminoasa s-a întins de la Golgota și până la Muntele Maslinilor, pe o distanță de aprox. 9 km, strălucind mai tare decat Soarele. Sfânta Cruce a rămas pe cer timp de 7 zile!

Despre aceasta minune, Patriarhul Chiril al Ierusalimului i-a scris o scrisoare imparatului Constantiu, indemnandu-l sa paraseasca erezia ariana. 

Sărbătoare, marți 7 mai 2024. Sfânta Cruce a rămas pe cer timp de 7 zile!

Sărbătoare, marți 7 mai 2024. Sfânta Cruce a rămas pe cer timp de 7 zile!

[Sursa foto: PixaBay]

Ce semnifică minunea de la Ierusalim

Patriarhul Chiril i-a explicat împăratului care este emnificația Arătării Crucii pe cerul Ierisalimului în timpul domniei sale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Larisa de la „Casa Iubirii” și-a făcut iubit! Primele imagini cu bărbatul care i-a furat inima- wowbiz.ro

"Aducem cu graba la cunostinta credinciosiei tale minunea dumnezeiasca a lucrurilor ceresti, ce s-a petrecut in Ierusalim in timpul iubitoarei tale de Dumnezeu domnii.

Nu facem aceasta cu dorinta ca acum pentru intaia oara sa vii de la necunostinta la cunostinta de Dumnezeu- caci tu ai atata cunostinta de Dumnezeu, incat poti, prin faptele si gandurile tale credincioase, sa inveti si pe altii- ci cu gandul de a te intari in cele ce stiai.

Odata ce ai inteles, prin minunea savarsita in timpul domniei tale, ca domnia ta este cu adevarat iubita de Dumnezeu.

Pe timpul domniei preaiubitorului de Dumnezeu si de fericita pomenire Constantin, tatal tau, a fost gasit in Ierusalim mantuitorul lemn al crucii. Harul cel dumnezeiesc a facut sa fie gasita cinstita cruce in Sfintele Locuri nestiute de nimeni, de cel care cauta in chip bun cucernicia.

Minunea nu s-a mai savarsit pe pamant, ci in cer: s-a aratat in Ierusalim semnul de biruinta impotriva mortii, al Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, Fiul Unul-Nascut al lui Dumnezeu, adica fericita Cruce, stralucind cu o lumina orbitoare.

N-a fost vazuta de unul sau de doi, ci s-a aratat cu totul lamurit la intreaga multime a cetatii. Sa nu se creada apoi ca a trecut iute ca o naluca; dimpotriva, a fost vazuta cu ochii timp de mai multe ceasuri de pe pamant; prin stralucirea sa orbitoare, intrecea razele soarelui", a explicat omul Bisericii.

Citeste si: Patrick crede că Roberta nu îl place pe Sebastian! Ce spune concurenta despre această situație: „Eu nu stau cu nimeni niciodată doar de dragul de a sta într-o relație.”- kfetele.ro

Citeste si: "Ținutele pe care le-am creat la concertele mele sunt unicate". Loredana Groza, despre cele mai iconice ținute ale sale. Ce face cu hainele pe care nu le mai poartă- radioimpuls.ro

Sărbătoare, marți 7 mai 2024. Sfânta Cruce a rămas pe cer timp de 7 zile!

Sărbătoare, marți 7 mai 2024. Sfânta Cruce a rămas pe cerul Ierusalimului timp de 7 zile!

[Sursa foto: PixaBay]

Săptămâna Luminată, perioadă specială pentru ortodocși

Săptămâna care urmează praznicului Învierii Domnului este numită Săptămâna Luminată. În vechime, Botezul era săvârșit în noaptea de Paști.

Cei botezați erau numiți "luminați" și purtau haine albe în toată săptămâna de după Paști.

Sunt persoane care afirmă că de la purtarea hainelor albe, această săptămâna a primit numele de Săptămâna Luminată. Dacă privim mai adânc, putem mărturisi că în această perioada toate s-au umplut de lumina sfânta a Învierii Domnului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si