Ce schimbări apar în organism dacă mănânci porumb copt sau fiert

Ce schimbări apar în organism dacă mănânci porumb copt sau fiert

Porumbul dulce sau porumbul zaharat este o varietate foarte apreciata a cerealei originare din America Centrala, in special datorita gustului foarte placut si a texturii fragede.

Acest aliment are si o serie de beneficii pentru sanatate, intrucat furnizeaza organismului substante nutritive indisponibile acestuia, precum sintosterolul, acizii grasi si esterici, saponinele si alcaloizii, sigmasterolul si alte glucide solubile.

Citeste si: 5 obiceiuri sănătoase pentru ca pielea ta să radieze de fericire

Citeste si: Andronescu, după demitere: Nu era intenţia mea de a o acuza pe Alexandra sau pe părinţii ei

Nutrientii din porumbul dulce sunt asimilati intr-o masura optima de organism, fara sa fie insotiti de o cantitate mare de amidon, care se acumuleaza atunci cand porumbul avanseaza spre maturitatea fiziologica, iar invelisul boabelor devine tare.

Citeste si: Este oficial: oasele din casa lui Gheorghe Dincă aparțin unei fete de 12-17 ani

Citeste si: Au apărut pozele cu mașina lui Dincă la dig, locul descris de Alexandra în apelul 112

Specialistii sustin ca porumbul consumat moderat ajuta la prevenirea cancerului de colon.


Autor
Îți Recomandăm Și...