Grecia face tot ce îi stă în putință pentru a-i primi așa cum se cuvine pe turiști vara aceasta! În acest sens, autoritățile din această țară au decis să ia măsuri privind accesul pe plaje, informează Antena 3 CNN.

Care sunt regulile pe care trebuie să le respecte toți turiștii pe plajele elene

Mulți s-au plâns de aglomerație, iar de acum se vor putea relaxa așa cum își doresc.

Așadar, doar 30% din suprafața fiecărei plaje mai poate fi ocupată de șezlonguri, anul acesta, iar restul trebuie să rămână liberă pentru turiștii care vor să stea la soare pe propriul prosop, mai informează sursa citată.

Acest lucru înseamnă că 70% din plaje trebuie să fie goale, fără șezlonguri, în timp ce plajele care sunt protejate și sunt în arii naturale vor fi ocupate în procent de 15% cu șezlonguri.   

Noi măsuri Grecia

Imagine reprezentativă pentru Grecia.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: "Taxa pe boală", eliminată parțial, după trei luni de controverse. Premierul pune piciorul în prag: "Să vină azi să lucreze la Guvern toată conducerea CNAS"

Nu în ultimul rând, autoritățile au spus că spațiul dintre apă și nisip ar trebui să rămână gol, pe o suprafață de aproximativ 4 metri, astfel încât să se poată interveni rapid în cazul unui incident. Această regulă a fost adoptată și în România, însă spațiul liber trebuie să fie doar de trei metri.

Ce taxe au fost introduse în Grecia începând de vara aceasta?

Totodată, turiștii care aleg să viziteze Grecia între lunile martie și octombrie vor trebui să scoată din buzunare bani în plus la cazare. Aceasta variază în funcție de categoria de clasificare a hotelului, între 1 și 10 euro pe noapte. Cei care optează pentru apartamente de vacanță vor plăti un tarif fix de 1,5 euro pe noapte, precizează Realitatea. Mai departe, cu banii strânși de pe urma acestei taxe, guvernul va încerca să combată efectele schimbărilor climatice.

Noi măsuri Grecia

Imagine reprezentativă pentru Grecia.

[Sursa foto: iStock]

Citește și: Destinațiile de vacanță au introdus noi taxe de turism în 2024! Cât trebuie să scoată din buzunar românii?

Taxe mai mari vor plăti și cei care aleg destinațiile exotice, fie alte destinații din Europa. Cu banii strânși se vor îmbunătăți căile de acces, vor fi reduse costurile de trai, sau va fi conservat mediul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si