Ce se întâmplă cu piețele din România după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare

Potrivit Asociației Administratorilor de Piețe din România, piețele vor rămâne deschise, însă cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri.

Author: K.B. luni 23 martie 2020 , 09:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit unui comunicat de presă transmis luni de Asociația Administratorilor de Piețe din România, piețele agroalimentare rămân deschise și după intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020.

Hotărârea a fost luată pentru ca producătorii agricoli români să aibă unde să-și vândă fructele și legumele, iar populația de unde să se aprovizioneze cu produse proaspete.

Citeste si: Medicii trag un semnal de alarmă! Coronavirusul are un nou simptom

Citeste si: Ce face Marius Elisei, la o lună după ce s-a despărțit de Oana Roman: „Sunt gata să fiu fericit”. Bărbatul a apărut pe Internet cu zâmbetul până la urechi- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Reprezentanții AAPR consideră că este important ca piețele agroalimentare să nu se închidă pentru că, altfel, producătorii agricoli nu vor avea unde să-și vândă fructele și legumele și vor fi nevoiți să le arunce.

„Dispozițiile Ordonanței Militare nr. 2 trebuie înțelese și interpretate și în spiritul lor, rațiunea emiterii acestei ordonanțe fiind aceea de a preveni răspândirea COVID-19 prin limitarea circulației persoanelor doar pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază. Piețe agroalimentare funcționează în mai multe zone ale marilor orașe, astfel încât cumpărătorii pot să se aprovizioneze fără a parcurge distanțe mari, limitându-se riscul răspândirii virusului”, a declarat Ioan Teodor Birț, președintele Asociației Administratorilor de Piețe din România.

Citeste si: Oficial OMS: Nu este suficient să ne blocăm populaţia pentru a combate coronavirusul, este nevoie de măsuri de sănătate publică

Pe de altă parte, vor rămâne deschise spațiile destinate producătorilor locali, cele în care se desfășoară activități de vânzare a produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie, scrie Mediafax.

„În continuare spațiile vor fi dezinfectate și vom lua toate măsurile de prevenție dispuse de autorități, am informat producătorii agricoli cu privire la măsurile pe care trebuie să le respecte, iar cumpărătorii sunt rugați să evite formarea de grupuri de persoane”, a precizat Ioan Teodor Birț.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si