Pepenele verde este de departe unul dintre fructele de vară pe care oamenii îl consumă cel mai des în perioada lunilor caniculare. Totuși, specialiștii ne atrag atenția că trebuie să fim foarte atenți la cantitatea de pepene pe care o mâncăm.

Pepenele are o mulțime de beneficii și o concentrație mare de vitamine, astfel că este perfect pentru zilele foarte călduroase.

„Dacă ar fi să vorbim despre beneficiile pepenelui roșu trebuie să știm că acesta este un fruct bogat în vitaminele A, B6 și C.

În plus, datorită conținutului mare de apă pe care îl conține- nu mai puțin de 95% apă, pepenele este recomandat atât celor care vor să curețe organismul, dar și celor care vor să mai scape de câteva kilograme în plus”, spune nutriționistul Wasim Nazer.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Citește și: Ce alcool se pune în caisată dacă vrei să nu strici aroma de fructe naturale. Trucuri pentru o caisată savuroasă, făcută în casă

pepene rosu, fructe, fructe de vara

De ce nu este bine să consumăm pepene în exces

Chiar dacă pepenele verde este un fruct foarte apreciat și nu există motive concrete pentru care nu ar trebui mâncat, specialiștii spun că oamenii care au următoarele afecțiuni trebuie să fie atenți la cantitatea pe care o consumă.

„Pacienții diabetici, cei care știu că au probleme cu pancreasul, pacienții diagnosticați cu pietre la rinichi, cei care au gastrită cronică, ulcer gastric, colită ori diaree trebuie să evite pe cât posibil consumul de pepene”, conchide nutriționistul Wasim Nazer.

Citește și: Cină cu surprize mortale! O femeie și-a invitat familia la masă și le-a servit ciuperci otrăvitoare. Trei persoane au murit, iar una a ajuns la spital

pepene rosu, fructe, fructe de vara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si