Ce se întâmplă în corpul persoanelor vârstice după administrarea vaccinului pentru Covid-19

Compania americană Moderna a anunţat miercuri că vaccinul său pentru Covid-19 a provocat o reacţie imunitară a persoanelor vârstnice similară cu cea a adulţilor tineri, oferind speranţe că acesta va fi eficace la persoanele care prezintă riscuri mai ridicate să dezvolte complicaţii din cauza noului coronavirus, transmite Reuters.

Author: Catalina Popa joi 27 august 2020 , 08:45

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Compania este unul dintre cei mai importanţi concurenţi în cursa pentru a dezvolta un vaccin împotriva virusului care a ucis peste 820.000 de oameni în întreaga lume. Vaccinul său candidat, mRNA-1273, se află deja în stadii finale ale studiilor clinice pe oameni.

Ultimele date dintr-un studiu de fază I includ o analiză pe 20 de persoane suplimentare, care detaliază modul în care s-a efectuat vaccinul la adulţii mai în vârstă.

Subiecţii au primit o doză de 100 de micrograme de vaccin, testată într-un studiu de fază a 3-a mult mai amplu. Moderna a spus că răspunsurile imune la persoanele cu vârste cuprinse între 56 şi 70 de ani, peste 70 de ani şi cele între 18 şi 55 de ani au fost similare.

Citeste si: Belgia a încadrat România în zona roşie: Ce restricţii se impun?

Oficialii din domeniul sănătăţii erau îngrijoraţi

Oficialii din domeniul sănătăţii erau îngrijoraţi dacă vaccinul candidat va avea efect la persoanele în vârstă, ale căror sisteme imunitare de obicei nu răspund la fel de puternic la vaccinuri.

Acţiunile Moderna, care a căror valoare a crescut de peste trei ori în acest an, au crescut cu aproximativ 6% după publicarea datelor.

Compania a înregistrat până în prezent peste 13.000

de participanţi la studiul său de fază finală.

Aproximativ 18% din totalul participanţilor sunt afro-americani, latini, americani sau indigeni din Alaska, grupuri care au fost afectate în special de pandemie şi sunt adesea subreprezentate în studiile clinice.

Pfizer a declarat pentru Reuters, săptămâna trecută, că 19% din cei 11.000 de subiecţi deja înscrişi în studiul clinic pentru vaccinului său sunt afro-americani sau latino.

Companiile şi oficialii de sănătate lucrează, de asemenea, la modalităţi de distribuire a vaccinurilor Covid-19, unele dintre ele urmând a fi expediate şi depozitate la temperaturi extrem

de reci.

Dr. Nancy Messonnier, directorul Centrului Naţional pentru Imunizare şi Boli Respiratorii (CDC), a pus sub semnul întrebării planurile Pfizer după ce compania a spus că vaccinul său trebuie păstrat la temperaturi ultra-scăzute până la 6 luni sau în containere de transport special concepute pentru până la 10 zile.

Odată scos din recipiente, vaccinul poate fi păstrat până la o zi la o temperatură cuprinsă între 2 şi 8 grade Celsius (36-46 ° F)- aproximativ temperatura unui frigider normal- sau 2 ore la temperatura camerei.

Citeste si: Klaus Iohannis: PSD vrea să arunce România în aer

”Complexitatea acestui plan de depozitare şi manipulare a vaccinurilor va avea un impact major în capacitatea noastră de a livra eficient vaccinul”, a spus Messonnier.
Pfizer a declarat comisiei CDC că lucrează la crearea unui vaccin stabil la temperaturi mai ridicate. Acţiunile Pfizer au scăzut cu circa 1,5%.

Vaccinul dezvoltat de Moderna trebuie păstrat la minus 20 de grade Celsius pentru livrare şi depozitare pe termen mai lung, de până la şase luni, dar

poate fi păstrat la temperaturi regulate de refrigerare până la 10 zile. Vaccinul va fi distribuit în flacoane cu 10 doze, fără conservanţi, a spus compania.

Moderna lucrează, de asemenea, pentru a face vaccinul stabil la temperaturi mai ridicate, a spus Miller.

Moderna, care nu a adus niciodată un vaccin pe piaţă, a primit aproape 1 miliard de dolari de la guvernul SUA în cadrul programului său Operation Warp Speed. De asemenea, a încheiat un acord de furnizare cu Statele Unite, de 1,5 miliarde de dolari.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție Care este greșeala pe care toți șoferii o fac? Ordinea trecerii în intersecție
spotmedia.ro
Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer... Confruntarea dintre Florin Cîțu și Ludovic Orban, dinamita care aruncă în aer susținerea publică a liberalilor
spotmedia.ro
Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea... Direcțiile de sănătate publică, învinse de pandemie. Au ratat testarea, informarea oamenilor și raportarea deceselor
b1.ro
Ce a găsit o femeie pe plaja Debarcader, din Eforie Nord. A mers imediat la Poliție! Ce a găsit o femeie pe plaja Debarcader, din Eforie Nord. A mers imediat la Poliție!
infoactual.ro
A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia! A aruncat BOMBA! Dezvăluirea ȘOCANTĂ a momentului: Am găsit-o pe Elodia!
infoactual.ro
Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă” Cristina Cioran trece prin momente grele. Actrița a născut prematur: „Rugaţi-vă”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si