Ce se va întâmpla cu anul școlar care va începe în toamnă

Vicepremierul Raluca Turcan a anunţat că autorităţile pregătesc măsuri pentru ”şcoală în condiţii dificile”. Asta dacă situația numărului de cazuri de coronavirus va continua să crească. Turcan a explicat care sunt variantele în acest moment.

R.B., sâmbătă 11 iulie 2020 , 15:33

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

“Noi ne dorim să înceapă şcoala în condiţii absolut normale, adică ne-am dori ca data de 15 septembrie să ne aducă copiii la şcoală faţă în faţă, în preajma profesorilor. Din nefericire, suntem într-o explozie a numărului de infectări şi într-un mediu social în care într-adevăr par să prindă rădăcini acestei teorii negaţioniste. Şi atunci evident că evoluţia acestei pandemii îţi creează perspective sumbre şi asupra începerii anului şcolar. De aceea la nivel de decizie ne pregătim şi pentru şcoala faţă în faţă, aşa cum ne dorim cu toţii, dar ne pregătim şi pentru măsuri severe de siguranţă sanitară, aşa cum se întâmplă în alte ţări. (…) Mesajul este unul cât se poate de sincer. Da, ne dorim şcoală faţă în faţă în condiţii normale, însă suntem pregătiţi cu un set de măsuri şi pentru şcoală în condiţii dificile. Cât de dificile urmează să vedem”, a spus Raluca Turcan. 

Citeste si: Noi reguli pentru elevi. Măsuri de siguranță pentru orele de curs

Pregătiri pentru învățământul online

“Dacă vom ajunge să avem învăţământ online, acoperirea învăţământului online să fie mai mare ceea ce înseamnă acoperire teritorială şi existenţa de tehnologie, adică de tablete, să existe un conţinut online şi o calitate a predării mai bună, ceea ce presupune pregătirea profesorilor pe parcursul verii pentru această predare online, să fie pregătită infrastructura şcolară care să permită reducerea numărului de elevi la clasă şi aici avem o problemă uriaşă pe urban pentru că în mediul urban e o aglomerare foarte mare, clasele chiar dacă sunt legal constituite cu un număr de 25 de elevi, au în jur de 32-36, cererea este uriaşă în unele oraşe şi mai ales cartiere aglomerate pentru locurile la grădiniţă. Şi atunci aici se face o analiză extrem de temeinică de Ministerul Educaţiei, Ministerul Dezvoltării Regionale, inclusiv fonduri europene pentru surse alternativă şi evident Ministerul Sănătăţii pentru ca spaţiile să fie pregătite şi proprii pentru condiţii de distanţare a copiilor”, a precizat vicepremierul. 

Citeste si: Cum va arăta anul școlar 2020-2021? Noile măsuri promovate de ministerul Educației

Există și varianta 50% şcoală fizică şi 50% şcoală online

“Este posibil şi este un sistem care se aplică şi în alte state sau se pregăteşte mai bine zis în unele state, funcţional în state în care predarea online era oarecum o normalitate. De aceea acest sistem hibrid a apărut ca propunere şi din partea instituţiilor educaţionale şi din partea asociaţiei părinţilor, dar un sistem hibrid presupune ca şi în zonele dezavantajate, extrem de vitregite să fie acoperire cu internet, să existe tehnologie şi profesorii să ştie să predea şi copiii să poată să înveţe inclusiv prin sprijinul părinţilor care şi ei la rândul lor trebuie educaţi”, a declarat Turcan. 

Citeste si: Ce se întâmplă de la 15 septembrie. Cum se va desfășura anul școlar ?


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si