Ce semnificație are un sextil, unul dintre cele mai importante aspecte din astrologie

Un aspect de sextil este distanța de la o planetă la alta de a șasea parte din zodiac sau cerc, pentru că de 6 ori 60 grade fac 360 grade. Uneori acest aspect îl găsești numit sexangular sau hexagon.

Author: Alexandra Bercea marți 29 martie 2022 , 19:35

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În astrologie, sextilul aspect planetar reprezintă un unghi special de 60° între două planete în harta natală. Energia creată între aceste două planete cu aspect sextil este una foarte cooperantă.

Aceasta înseamnă că fiecare dintre energiile planetei se inspiră și se încurajează reciproc, în loc să se rețină reciproc.

Din acest motiv, ideile și oportunitățile noi pot curge fără probleme între diferitele aspecte ale vieții unei persoane.

Ce este un sextil

În astrologie, sextilul indică un raport unghiular de 60° între două planete, corespunzător subdiviziunii celor 360 de grade a cercului zodiacal cu 6.

Citeste si: Mercur intră în Berbec începând cu 27 martie 2022. Cum sunt afectate zodiile de acest aspect al planetei comunicării

Dintre pozițiile planetare care dau naștere la aspecte pozitive (armonice) sau negative (disonante), sextilul este armonic, dar este considerat favorabil numai dacă stelele implicate și semnele în care se găsesc sunt similare.

Citeste si: Se dau 1.500 de lei de persoană! Banii intră direct pe card. Cine sunt beneficiarii- kanald.ro

Citeste si: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Chiar și planetele incompatibile pot totuși să colaboreze între ele într-un sextil: de exemplu Venus, planeta iubirii, care se află la 60 de grade de Saturn, poate primi de la acesta din urmă seriozitate și stabilitate emoțională. Influența armonică a sextilului este similară cu cea a trigonului, deși este de intensitate mai mică.

SEXTILUL se formează atunci când două planete se află în aspect de 60 grade, fiind de multe ori interpretat ca un trigon, dar nu este chiar așa, aspectul fiind mai slab ca potențial de concretizare.

Potențialul de colaborare în cazul unui sextil exista dar necesită și ceva efort conștient din partea nativului, pentru ca aceasta colaborare sa fie la fel de eficientă, așa cum se întâmplă în mod natural în cazul unui trigon.

În cazul în care într-o harta natală predomină sextilele atunci persoana este comunicativă, creativă și deschisă către lume. În cazul în care sextilele lipsesc, atunci persoana nu simte nevoia de a comunica și nici nu are destulă motivație sa-si pună în practică talentele și creativitatea.

Cum influențează sextilul relația dintre planetele dintr-o astrogramă

Un exemplu concret este atunci când avem Luna sextil cu Venus. Pozițiile lor în diagramă pot spune mai multe despre ceea ce aduce acest aspect, dar vom rămâne simplu pentru moment. Luna este de obicei reprezentativă pentru emoții, inconștient și instincte, în timp ce Venus este simbolică pentru atracție, dragoste, armonie și frumusețe.

Citeste si: Noi detalii ies la iveală în urma decesului Laurei Roșca! Obiectele personale ale lui DJ Lalla au fost găsite pe o plajă din Mamaia. Tatăl fetei, mărturisiri dureroase despre decesul fiicei sale!- kfetele.ro

Citeste si: ”Îmi pare foarte rău” Cum a reacționat fosta iubită a lui Andre Bîrleanu, după ce modelul a fost acuzat că și-a răpit, bătut și abuzat actuala parteneră în centrul Capitalei- radioimpuls.ro

Ambele sunt planete caracteristic feminine, una reprezentând zeița romană a iubirii, iar cealaltă asociată cu energia antică a nopții. Cei cu acest aspect în harta natală tind să aibă ceva moale și blând în ei, profund în contact cu femininul lor divin. Sunt destul de fermecătoare și tind să fie populare și norocoase cu relațiile.

Citeste si: A început noul an astrologic. Ce schimbări aduce prima Luna Nouă în Berbec


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si