Ce spune Raed Arafat despre a doua campanie de vacinare: "Nu e chestie de modificare de prospect"

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a anunțat că în etapa a doua a campaniei de vaccinare se pot imuniza inclusiv persoanele care nu sunt incluse în această etapă, dacă rămân doze de vaccin nefolosite.

Author: Catalina Popa vineri 15 ianuarie 2021 , 12:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

„Intenția de la Comitet este să nu se piardă nici o doză.

Ce înseamnă acest lucru? Dacă vezi că s-au înscris atâția și au venit doar atâția, atunci la diferența de doze identifici undeva unde sunt oameni de vaccinat și doresc să se vaccineze și le folosești. Chiar dacă oamenii respectivi nu fac parte din grupa respectivă, nu s-au înscris încă. Asta s-a folosit și în alte țări. Oamenii care se înscriu trebuie să fie responsabili. Dacă te-ai înscris, atunci te duci. Dacă nu vrei să te duci, nu te înscrii”, a declarat Arafat.

Arafat a precizat că România va primi seringi noi pentru a folosi dintr-un flacon șase doze de vaccin anti COVID produs de Pfizer/Biontech.

„Nu e chestie de modificare de prospect, este chestie de modificare a seringilor. Seringile au un așa zis spațiu mort, adică se pierde o parte din doză și atunci dacă se folosește alt timp de seringi, cu un spațiu mort mult mai mic, se pot folosi 6 doze în loc de 5 doze. A șasea doză se pierdea în spațiul mort al seringii, adică rămânea o parte din lichid în seringă. Dacă vom aplica noile seringi, și România va avea noile seringi, atunci se va putea folosi și a șasea doză, care altfel era pierdută”, a mai spus Arafat, la DigiFM.

Citeste si: Raluca Turcan: „E un haos în momentul de faţă în privinţa salarizării..!”

Citeste si: Guvernul se va reuni într-o şedinţă online. Ce subiecte se vor discuta?

Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul Militar "Carol Davila": "Este o procedură simplă, nu doare"

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-coronavirus, vineri, de la ora 10,00, la Centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila". Șeful statului a făcut și o scurtă declarație de presă la ieșirea de la centrul de vaccinare. După administrarea vaccinului, Iohannis a așteptat 15 minute, potrivit protocolului medical. 

Klaus Iohannis: Vaccinarea ne va scoate din pandemie

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, după ce i-a fost administrat vaccinul contra COVID-19, că acesta este unul "sigur", subliniind că imunizarea şi respectarea măsurilor de restricţie "ne vor scoate" din pandemie.

" Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, eficient şi recomand tuturor vaccinarea. Vaccinarea împreună cu respectarea măsurilor de restricţie ne vor scoate din pandemie", a afirmat şeful statului, la ieşirea de la Centrul de vaccinare anti-COVID-19


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si