Raluca Turcan: „E un haos în momentul de faţă în privinţa salarizării..!”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, critică dur Legea salarizării unitare din sistemul bugetar, despre care susţine că a creat inechităţi şi a dus la procese în justiţie. Turcan afirmă că în acest sistem este "haos” şi anunţă că îşi propune stabilirea unui sistem echitabil de salarizare a bugetarilor, anunţând că vrea "corectarea" legii salarizării unitare.

Alina Raducu, vineri 15 ianuarie 2021 , 09:27

Raluca Turcan: „E un haos în momentul de faţă în privinţa salarizării..!”
Raluca Turcan: „E un haos în momentul de faţă în privinţa salarizării..!”
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

" În momentul de faţă, din anul 2017, suntem pe o lege în sistemul public de salarizare care se cheamă Legea salarizării unitare, dar care numai unitară nu este, întrucât, din momentul în care a intrat în aplicare, s-au creat disproporţii şi inechităţi atât de mari încât avem şi nemulţumiri şi distorsiuni.

În primul rând, legea este gândită pe grupe ocupaţionale în care unii au fost crescuţi mai repede. În categoria celor care au crescut există activităţi similare altor categorii ocupaţionale. În momentul în care au crescut aceştia, cei din alte categorii au dat în judecată statul, invocând echitate de salarizare şi, în felul acesta, am ajuns la procese în instanţă câştigate, cu drepturi care trebuie plătite. Deci, practic, e un haos în momentul de faţă în privinţa salarizării bugetare pentru că nu se mai respectă niciun principiu din acea lege”, a declarat Raluca Turcan, joi seară, într-o emisiune Tv.

Ministrul Muncii a anunțat că nu îți dorește să taie veniturile bugetarilor

În acest context, ministrul Muncii şi Protecţiei sociale a anunţat că a solicitat încă de la preluarea mandatului de ministru "o evaluare a acestor inechităţi” şi a susţinut că doreşte "corectarea” legii salarizării unitare.

Turcan a precizat că nu îşi doreşte să taie din veniturile bugetarilor, însă a anunţat că se vor face verificări cu privire la sporurile de care bugetarii beneficiază."Este foarte posibil ca, echilibrând acest sistem de sporuri, da, unii care beneficiază de spor de antenă într-un loc unde nu au nicio treabă cu antena să nu mai beneficieze de acel spor. Dar atenţie, nu se taie salariile, se umblă la sistemul de acoperire echitabilă a celor plătiţi din bani publici”, a mai adăugat ministrul Muncii.

Citeste si: Ministrul Muncii anunţă că doreşte recalcularea pensiilor


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Faimoșii au decis! Pe CINE vor să trimita acasa? Ea este prima concurenta nominalizata... Faimoșii au decis! Pe CINE vor să trimita acasa? Ea este prima concurenta nominalizata spre eliminare in aceasta saptamana!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă... Dorian Popa a dezvăluit cine era, de fapt, poliţistul mort în accidentul de motocicletă din faţa Casei Poporului
monitorulcj.ro
Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro” Emil Boc, supărat pe Orban și Barna: „Am pierdut 5 milioane de euro”
infoactual.ro
Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a... Andreea Marin a vrut să își pună capăt zilelor: “Cum a fost cazul Mădălinei.” Cine a salvat-o!
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si