Ce spune un medic despre vacanța de primăvară, în pandemia de COVID-19? Ce ar trebui să facă elevii

Simin Aysel Florescu, manager la Spitalul ”Victor Babeş” din Bucureşti le recomandă elevilor ca pe în timpul vacanței de primăvară să ia în considerare măsurile de prevenție împotriva virusului COVID-19. Astfel, medicul evidențioază faptul că vacanța de o lună care urmează, nu este o perioadă ”de mers încolo şi încoace”, ci mai degrabă o vacanţă ”de stat în casă cât mai mult”.

Alina Raducu, duminică 28 martie 2021 , 16:46

Ce spune un medic despre  vacanța de primăvară,  în pandemia de COVID-19? Ce ar trebui să facă elevii
Ce spune un medic despre vacanța de primăvară, în pandemia de COVID-19? Ce ar trebui să facă elevii
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aceasta susține că cei mai multe dintre persoane s-au infectat cu noul Coronavirus în timpul concediului. Medicul subliniază faptul că toți ar trebui să contribuim privind respectarea regulilor sanitare: „Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”.

”Chiar dacă este vacanţă, nu este vacanţă de mers încolo şi încoace. E o vacanţă de stat în casă cât mai mult, că nu avem încotro şi de respectat regulile în momentul în care se iese în exterior pentru că altfel nu o să terminăm prea curând. Din păcate, este un fenomen foarte complex această pandemie şi nu se termină numai dacă că cineva ordin să se termine sau dacă cineva nu mai are chef de ea. Pur şi simplu trebuie să punem cu toţii umărul, nu avem cum altfel, nu avem cum”, a decalarat managerul Spitalului ”Victor Babeş” din Bucureşti, duminică, la un post Tv.

Ce spune un medic despre  vacanța de primăvară,  în pandemia de COVID-19? Ce ar trebui să facă elevii
Ce spune un medic despre vacanța de primăvară, în pandemia de COVID-19? Ce ar trebui să facă elevii

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță, anunț important despre vaccinurile COVID-19 în contact cu noile tulpini

Simin Aysel Florescu a meționat că mulţi dintre pacienţii care ajung la spital se infectează în concediu

”Cred că pot să spun că probabil mai mult de jumătate din cazuri din pacienţi care s-a infectat în concedii, mergând în concedii. În concedii, adică în grupuri cu prieteni sau familie, în diverse locuri. Laşi garda jos, te bucuri să fii cu familia sau cu prietenii, e un sentiment foarte normal, dar în acest context e suficient unul dintre ei să fie bolnav şi i-a îmbolnăvit pe toţi.(...) deci foarte mulţi dintre ei se infectează şi vin infectaţi din concediu, acolo e problema”, a

mai declarat Florescu.

Medicul a fost întrebat dacă va fi necesară carantina naţională pentru a gestiona pandemia de COVID-19, în țară.

Posibil, la cum merg lucrurile. Din păcate, mulţi din concetăţenii noştri aleg să nu respecte niciuna dintre regulile care ne-ar scăpa de acest lockdown, acolo este problema. Dacă vor continua aceste întruniri pe care le vedem tot timpul în acest locuri: cluburi restaurante, petreceri ilegale...

da, de asta spun că, dacă s-ar respecta regulile impuse, nu s-ar ajunge la lockdown”, a mai adăugat medicul.

Citeste si: Bilanț coronavirus România 28 martie 2021: Alte 4.439 cazuri noi de COVID-19. Care este situația în Capitală?


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste... Culiță Sterp a cedat nervos la Survivor România 2021! A fost căutat de poliție peste tot. Ce s-a întâmplat?
spotmedia.ro
Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază,... Parcul Izvor, de lângă Parlament, este plin de gunoaie. După ce că e lipsit de pază, nimeni n-a venit să-l curețe (Galerie Foto)
spotmedia.ro
Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la... Dan Dungaciu: Nimănui nu-i trece prin minte să înceapă un război, cu atât mai puțin la Marea Neagră
b1.ro
Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion! Doliu în fotbalul românesc: a murit un fost campion!
infoactual.ro
Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a... Tabloul în care Regina Elisabeta a II-a va rămâne scris în istorie. Fotografia a impresionat o lume întreagă
infoactual.ro
CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de... CTP, ironii la adresa lui Vlad Voiculescu: „Eu nu văd decât eforturi din partea lui de a face mult rău”
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si