Ce spune Valeriu Gheorghiță despre medicii care ezită să se vaccineze

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiță, consideră că, din punct de vedere al evoluţiei pandemiei, "lucrurile stau cât se poate de bine" în momentul de față şi prin vaccinare poate fi consolidată această evoluţie favorabilă.

Author: Razvan Ilie luni 10 mai 2021 , 15:49

Valeriu Gheorghiță a participat la maratonul vaccinării din Craiova[Sursa foto: Facebook / RoVaccinare]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Aflat la Craiova, la deschiderea "Maratonului vaccinării" pe Stadionul Ion Oblemenco, Valeriu Gheorghiță a fost întrebat de jurnaliști despre faptul că sunt medici care ezită să se vaccineze a răspuns că există peste tot ezitare,

însă acești medici vor înțelege treptat că doar imunizarea poate asigura protecţie.

" Cu siguranţă ezitare există peste tot, în final toată lumea va înţelege şi vor recurge la acest gest firesc de normalitate şi anume la vaccinare. Doar aşa putem să ne protejăm pe noi şi pe cei din jurul nostru", a declarat luni Valeriu Gheorghiţă.

Citeste si: Infecția care te orbește, explozie de cazuri printre pacienții care au scăpat de COVID

Valeriu Gheorghiță a participat la maratonul vaccinării din Craiova[Sursa foto: Facebook / RoVaccinare]

Valeriu Gheorghiță: Nu trebuie să ne propunem o ţintă

Medicul Valeriu Gheorghiță crede că revenirea la normalitate este o certitudine, nu doar o speranță.  

"Cred că nu trebuie să vorbim în cifre, este important ca orice persoană care se vaccinează să înţelegem că este o persoană protejată, o persoană care, la rândul ei, protejează pe cei din jur. Acesta este mesajul, nu trebuie să ne propunem o ţintă, trebuie să asigurăm vaccinarea cât mai multor persoane într-un timp cât mai scurt pentru a avea o şansă cât se poate de reală de a reveni la normalitate, pentru că revenirea la normalitate, din opinia noastră, este mai degrabă o certitudine decât o simplă speranţă", a declarat șeful campaniei de vaccinare.

Potrivit acestuia, din punct de vedere al evoluţiei epidemiei, lucrurile stau cât se poate de bine. "Sperăm să consolidăm această evoluţie favorabilă şi prin vaccinare putem asigura această consolidare şi predictibilitatea pe termen lung tocmai pentru a nu reveni într-o perioadă cu foarte multe restricţii", a mai spus Valeriu Gheorghiţă.

Valeriu Gheorghiță a participat la maratonul vaccinării din Craiova[Sursa foto: Facebook / RoVaccinare]

Starea de alertă, prelungită cu alte 30 de zile

Guvernul României prelungește starea de alertă pentru încă 30 de zile. Decizia intră în vigoare pe 13 mai.

Guvernul a decis să prelungească starea de alertă, printr-o hotărâre care va fi adoptată în şedinţa de astăzi. Starea de alertă va fi prelungită pe teritoriul țării noastre din data de 13 mai, pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste si: O femeie din Italia a primit 6 doze de vaccin Pfizer. Ce a urmat după asta

„Da, prelungim starea de alertă. Sunt unele măsuri care nu îşi mai au sensul. De exemplu, în ceea ce priveşte staţiunile montane cu schiul, vom scoate acele restricţii pentru schi, de exemplu.  Aveam nişte restricţii pe care le-am introdus acum două luni de zile, acelea nu vor mai exista că nu au sens în acest moment”,  a declarat premierul Florin Cîțu.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si