Infecția care te orbește, explozie de cazuri printre pacienții care au scăpat de COVID

O infecție extrem de rară care afectează sinusurile, creierul și plămânii, care produce în multe cazuri orbire și poate pune viața în pericol la persoanele diabetice sau cu boli autoimune a declanșat o nouă criză în India, mai ales printre pacienții post-COVID. 

Author: Razvan Ilie luni 10 mai 2021 , 15:07

Autoritățile sanitare din India au lansat un avertisment cu privire la o infecție fungică observată la unii pacienți post Covid-19[Sursa foto: Hindustan Times]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Autoritățile sanitare din India au lansat un avertisment cu privire la o infecție fungică observată la unii pacienți post Covid-19, care poate să desfigureze trăsăturile feței și chiar

să omoare, în timp ce țara continuă să se lupte cu focarul de coronavirus cu cea mai rapidă creștere din lume.

Mucormicoza, numită și infecția cu „ciuperca neagră”, poate deteriora sinusurile sau plămânii atunci când sporii sunt inhalați, a declarat Consiliul Indian de Cercetare Medicală într-un aviz de sănătate emis duminică.

Citeste si: Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Autoritățile au făcut anunțul

Cine poate fi afectat de infecția cu „ciuperca neagră” 

Pacienții care au luat medicamente în exces în ultima perioadă sau care au avut șederi prelungite la terapie intensivă sunt deosebit de sensibili, a transmis Institutul indian, citat de BNN Bloomberg. Infecția rară, dar

mortală, poate îmbolnăvi pacienții care suferă sau au suferit de Covid-19- aceștia își pierd maxilarele și ochii după ce au contractat microbii, potrivit rapoartelor din presa locală.

Cu India raportând peste 300.000 de noi infecții virale în ultimele 19 zile consecutiv, medicii din sălile de urgență văd o erupție de astfel de cazuri- o consecință neintenționată a intervenției medicale intensive care uneori include intubarea.

Citeste si: O femeie din Italia a primit 6 doze de vaccin Pfizer. Ce a urmat după asta

Ciuperca poate ataca prin căile respiratorii și a fost prezentă în India înainte de pandemia Covid, potrivit New York Times. Sistemul de sănătate al Indiei a fost solicitat până la punctul de colaps de cel de-al doilea val de coronavirus, care se dovedește mai letal și mai greu de controlat decât primul.

Tratamentul cu steroizi favorizează apariția infecției

Potrivit BBC News, medicii cred că mucormicoza, care are o rată globală a mortalității de 50%, poate fi declanșată de utilizarea steroizilor, un tratament care salvează viețile pacienților cu Covid-19 severi și cu boli critice.

Steroizii reduc inflamația în plămâni pentru Covid-19 și par să ajute la oprirea unora dintre efectele negative care apar atunci când sistemul imunitar al organismului intră în exces pentru a combate coronavirusul.

Dar, de asemenea, aceiași steroizi reduc imunitatea și crește nivelul zahărului din sânge atât la pacienții diabetici, cât și la cei cu diabet zaharat cu Covid-19.

Citeste si: Medicul Virgil Musta: Visez la o vară frumoasă pentru toată lumea

Primele simptome ale infecției fungice

Semnele de avertizare pentru infecția fungică includ durere și roșeață în jurul ochilor și nasului, dificultăți de respirație, vărsături sângeroase și o stare psihică modificată, a mai transmis ICMR.

Medicii au fost sfătuiți să monitorizeze nivelul de glucoză din sânge al persoanei afectate și să folosească apă curată și sterilă în umidificatoarele utilizate pentru terapia cu oxigen. ICMR a avertizat împotriva utilizării excesive a steroizilor, indicând că acestea ar putea agrava infecția.

Infecția fungică este cea mai recentă complicație în lupta împotriva virusurilor din India, țara continuând să fie într-o criză acută de paturi de spital, butelii de oxigen, medicamente Covid și doze de vaccin, pe măsură ce cresc cazurile.

Experții au avertizat că dimensiunea focarului din India va genera noi mutații ale virusului și efecte secundare care nu au fost văzute în altă parte a globului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si