Ce sunt vergeturile si de ce apar, de fapt? Afirmațiile lui George Buhnici au împărțit lumea în două, el a declarat pentru „XNS”, emisiune difuzată de Antena 1, că pielea trebuie să fie lipsită de vergeturi și le recomandă fetelor să meargă la sală, fiind dezamăgit de ce a văzut pe litoralul românesc: ”Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi”, a spus el.

Medicii vin însă cu explicații pentru a înțelege ce sunt și cum apar, de fapt, vergeturile.

Ce sunt vergeturile?

Majoritatea femeilor se confruntă cu această problemă, însă ce trebuie să știe, este că vergeturile apar în momentul în care a cumulăm sau pierdem brusc kilograme. Vergeturile apar, de cele mai multe ori, pe abdomen, pe sâni, șolduri, fese și coapse. 

Citeste si: Care sunt prețurile pentru o operație de liposucție?

Vergeturile sunt mai des întâlnite la femei în perioada sarcinii, când abdomenul femeii se mărește.

Nu doar femeile se confruntă cu această problemă, ci și bărbații care suferă de obezitate sau care practică bodybuilding sau culturism.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: O femeie face bani depistându-i pe bărbații care își înșală partenerele. Ce face un „tester de fidelitate” și cât câștigă pe lună- antena3.ro

Citeste si: ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a fost posibil ca pilotul de parapantă să cadă din aer, când zbura cu o turistă, lângă Brașov- wowbiz.ro

Vergeturile nu apar doar din cauza întinderii pielii, ci și factorul genetic este destul de important.

Există mai multe tratamente pentru îmbunătățirea aspectului vergeturilor

Vergeturile pot fi ameliorate, dar nu îndepărtate definitiv, pielea fiind alcătuită din trei straturi.

Există însă o serie de tratamente prin care poți îmbunătăți aspectul lor.

”Cand tratam aceste vergeturi trebuie sa mergem spre metode care refac structura tegumentului si il ajuta pe acesta sa refaca toate straturile sale in arhitectonica cea mai corecta si il ajuta sa produca mai ales ceea ce este in cantitate mai necesara- elasten, colagen”, a declarat Manuela Răvescu, dermatolog, pentru observatornews.ro.

Citeste si: VIDEO| Metoda de a ascunde vergeturile

Pe piață există o gamă largă de produse, ce constă în creme, geluri și uleiuri, iar cele mai curajoase pot apela la laser sau chirurgie estetică.

Medicii avertizează în privința rezultatelor, spunând că toate aceste tratamente necesită timp, iar rezultatele vor fi de diminuare a vergeturilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si