Dr. Valentin Boldea- medic de familie- tantarii care ne strica buna dispozitie si concediile pot sa ne provoace prin piscatura o iritatie la locul intepaturii, o reactie alergica, dar pot sa transmita si anumite afectiuni, unele cu potential letal in cazul in care apar complicatii.

Umflaturile si mancarimea, desi deranjante, sunt de ignorat in comparatie cu virusurile mortale West Nile si Zika, pe care tantarii ni le pot transmite.

Cum ne protejam atunci impotriva piscaturilor periculoase?

Spirtul nu e tocmai "arma letala" de care avem nevoie. In razboiul cu tantarii, cercetatorii americani care le-au studiat comportamentul, ne recomanda sa folosim ulei esential de levantica si arome puternice menite sa ameteasca insectele!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

- Stiti ca tantarii sunt sensibili la mirosurile de menta si cele fructate? Nu stiam asta.

Tantarii sunt la fel de sacaitori si pentru animale. Protejati-va micile patrupede ca sa nu ajungeti cu ele la veterinar!

-Animalul slabeste, nu mai mananca, este chiar des intalnita la caini o dermatita care apare pe varful urechii si varful nasului unde blana e mai subtirica si unde se produce o infectie cronica.

Pericolul cel mare este insa altul!  

Asadar, nu e de joaca cu tantarii. Daca dupa intepaturile lor experimentati ameteli si greata, mergeti imediat la medicul la familie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si