Ce vrea să facă Mugur Isărescu cu aurul României

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, a declarat, marţi, la audierile pentru un nou mandat de către comisiile de buget-finanţe ale Parlamentului, că ar vota în noul Consiliu de Administraţie ca rezerva de aur de la Londra să fie adusă în ţară.

D.S., marți 02 iulie 2019 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, a promovat o lege pentru aducerea în ţară a rezervei de aur a BNR. Marţi, Cosette Chichirău, din partea USR, a întreabat, la audierea candidaţilor pentru conducerea BNR, ce efecte ar avea repatrierea rezervelor de aur.

"Legea nu va rezista în momentul în care intrăm în zona euro. În mod clar, în statutul BCE, se prevede că rezerva, din care face parte şi aurul, este stabilită de către Banca Centrală Europeană", a spus Isărescu, potrivit Profit.ro, citat de news.ro.

Citeste si: Șerban Nicolae, atac la Mugur Isărescu pe tema repatrierii rezervei de aur a României

Isărescu a spus că obiectivul rezervei este de a da credibilitate şi de a reduce costurile de finanţare.

"Eu aş vota în CA să-l aducem, să-l vadă toată lumea. După care, trebuie dus înapoi. Pentru că, în ţară, nu putem să aducem fiecare investitor străin să-l vadă", a mai spus Isărescu.

Curtea Constituţională a României a respins, săptămâna trecută, sesizarea PNL şi USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si