Sărutul, Muză Adormită sau Pasărea în zbor sunt câteva dintre cele 100 de lucrări semnate de Constantin Brâncuși, expuse acum la Timișoara.

Citește și: VIDEO- Brâncuși, inspirație în moda românească. Alin Gălățescu a scos în evidență operele lui Brâncuși cu ajutorul modei

Muzeul de Artă din Timișoara găzduiește cele mai impresionante sculpturi realizate de marele Constantin Brâncuși

„În această sală, după cum v-am spus, se realizează un dialog între lucrări, fotografii, desene. Și avem o premieră pentru că Piatră de Hotar nu a părăsit atelierul lui Brâncuși până în zilele noastre.”

Valoarea operelor este una uriașă.

Ovidiu Șandor, președinte Art Encountres: „Depășește jumătate de miliard, dar nu asta e important. Valoarea lor artistică nu poate fi măsurată sunt lucrări pe care nu le-am văzut în România.”

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

S-a plătit o poliță de asigurare de minimum 1% din valoarea operelor, adică peste 5 milioane de euro.  Sculpturile vin din colecții publice din Londra, Paris și veneția, dar și din colecții private de peste ocean.

Doina Lemny, curator: „Trebuiau să aibă încredere în Timișoara, pentru că nimeni nu cunoștea Muzeul de Artă din Timișoara sau Muzeul Național de Artă din Timișoara s-a pus la normele internaționale și au avut încredere.”

Un milion de euro reprezintă suma investită în pregătirea muzeului.

Alina Nica, preșdintre Consiliul Județean Timișoara: „Am investit în securitatea la incendiu, în securitatea perimetrală, în instalația de iluminat, o instalație de top în climatizare.”

Expoziția se deschide pentru public sâmbătă și poate fi vizitată până pe 28 ianuarie 2024.

<\/scr"+"ipt>");


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si