Ceapa roșie este considerată a fi un adevărat dezinfectat natural. Ea poate fi utilizată cu succes împotriva gripei, dizenteriei, răcelii și altor tipuri de infecții, datorită conținutul său bogat în sulfat.

Vestea ȘOC a momentului în România: A MURIT CU ZILE. Ce s-a întâmplat cu ea este cutremurător

rebuie doar ca în perioada de boală să consumăm cel puțin 30 de g din această legumă.

Citeste si: Prazul. Secretul uneia dintre cele mai sănătoase legume. Ce efecte are asupra organismului

Ceapa roșie

Ceapa roșie.  Proprietățile sale se păstrează intacte dacă se consumă în stare crudă

Ceapa este caracterizată de conținutul ei bogat în tiosulfinate, sulfuri, sulfoxide și alți compuși odoriferi. Cistein-sulfoxizii sunt principalii responsabili pentru aroma cepei și producerea de compuși care duc la iritarea și lăcrimarea ochilor. Tiosulfinatele au proprietăți antimicrobiene.

Ceapa roșie este un calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panică pot fi curmate imediat dacă zdrobim o ceapă și respirăm ținând-o aproape de nas.

Citeste si: Varză călită. Așa se prepară corect! Ingredientul care îi dă tot gustul

Datorită proprietăților sale multiple ceapa roșie se regăsește pe lista alimentelor permise în timpul curelor de slăbire.

Ea exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea și eliminarea toxinelor din corp, mult mai ușor și mai rapid. Este și un foarte bun diuretic.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Toni Greblă, întrebat despre imaginile în care apare alături de omul lui Călin Georgescu: „Întrebați porcul”- antena3.ro

Citeste si: Regimul din Siria a căzut. Bazele militare ale Rusiei sunt în ”stare de alertă”. Rebelii au pus mâna pe putere- stirileprotv.ro

Ceapa roșie

Ceapa roșie.  Se recomandă utilizarea foilor exterioare pentru ceaiuri

Ceapa roșie poate fi consumată crudă, fiartă, prajită, uscată sau coaptă. Aceasta este de obicei folosită pentru aroma sa în salate și se amestecă în diverse feluri de mâncare. Știm cu toții că ceapa se decojește și se consumă doar interiorul, foile cărnoase. Este bine de știut, însă, că majoritatea vitaminelor se găsesc în primele foi, acelea pe care le aruncăm. Pentru a profita la maximum de beneficiile cepei roșii, se recomandă utilizarea foilor exterioare pentru ceaiuri.

Ceapa roșie

Citeste si: Fasole bătută. Rețeta originală cu ceapă și usturoi

Ceapa roșie.  Prin prepararea la temperaturi înalte, ceapa își pierde o parte dintre antioxidanți. Antocianinele se pierd în proporție de 50%, însă quercitina (pigmentul care îi dă culoarea) se menține. Quercetina este un antioxidant mai puternic decât vitamina E, conform ultimelor cercetări și are importante efecte antiinflamatorii, contribuie la diminuarea și eliberarea de histamina și a altor surse alergice și inflamatorii.

Citeste si: Avocado. Cum păstrezi fructul intact zile întregi

Recomandarea specialiștilor este să mâncăm ceapă roșie zilnic.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si