În 2017, în luna februarie, Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, a operat-o în regim de urgență pe Elisabeta Tudorică (64 de ani), la clinica din Sibiu, unde era chiar director. După șapte zile de la intervenție (care a costat 10.000 de euro), determinată de diagnosticul ” stenoză aortică severă”, pacienta a murit, iar actualul ministru a intrat sub cercetarea penală. 

Citeste si: Demisie în Guvernul României anunțată pe Facebook: ”A fost o onoare pentru mine!”

Soțul femeii este preotul Mihalache Tudorică (69 de ani), care l-a acuzat imediat după dramă pe Victor Costache de diagnostic pus greșit, în condițiile în care ” orificiul valvular era de 2,5 cm si, ulterior am aflat, pentru stenoza aortică severă orificiul valvular trebuia să fie sub 1 cm ”. În prezent, ministrul are dosar deschis pentru ”ucidere din culpă ” la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar părintele Mihalache Tudorică, scriitor cunoscut și ziarist, își caută dreptatea și povestește în exclusivitate pentru Kanal D amănunte incredibile din tragedia care i-a marcat existența. Iată în rândurile de mai jos declarațiile cutremurătoare ale preotului Tudorică, care și-a pierdut soția cu care era însurat de 47 de ani și cu care are 3 copii. 

- ”Vorbesc despre un moment care m-a marcat pe mine, pe viață. E greu să mă mai ridic. De aceea, mă reîntorc în momente foarte grele pentru mine, care nu numai că mi-au schimbat cursul, dar m-au lăsat și foarte stingher”. 

- ”Am fost cu soția la o nepoată la Sibiu și am zis să facem un examen de rutină, ea de obicei mai obosea, ea era foarte vrednică, am auzit de un doctor foarte bun aici, la Polisano, și am zis să facem  și asta.

Și ne-am dus și am vorbit cu doctorul Costache. Pe atunci nu era ministru. Și a zis el că i-a găsit un diagnostic: stenoză aortică severă și i-a recomandat în același timp o operație foarte rapidă, că – zice el – putea să moară și azi, putea să moară și mâine. Voia s-o opereze chiar atunci”. 

- ”I-am spus însă ”lăsați-ne să ne orientăm, e o chestie și inumană, atât de rapid să intri în operație, bolnavul trebuie și el pregătit”, așa că am refuzat în primă fază. Am ajuns acasă, am fost sunat de mai multe ori de Costache, ”când ne-am hotărât să facem operația”. Într-un anume fel, soția mea a intrat într-o panică teribilă, ne-a lucrat psihologic, și am hotărât să o operăm pe 1 februarie 2017”. 

- ”Fac precizarea că acordul pentru operație a fost citit și semnat de soția mea chiar în dimineața operației. Ne-a defrișat spaima. Deși spunea doctorul Costache să nu facem operația la o firmă în care avioanele sunt foarte ieftine, ci la firma lui, pentru că riscul de a cădea un pasager din avion la firma lui este de unu la mie”. 

- ”În urma intervenției chirurgicale, a dobândit un bloc artioventricular grad III, adică partea electrică a inimii nu-i mai funcționa. Noi am ținut tare să n-o scoată din Reanimare, dar ei au scos-o și au dus-o într-un salon, singură. Era monitorizată și acolo, singură în salon”. 

- ”Pe biletul de externare scria că a murit în jurul unei anumite ore, așa cum au zis ei că s-a observat pe telemetrie, și că odată cu aritmiile, s-a și intervenit în resuscitarea bolnavei.

Mint! Ei nici nu știau că pacienta a murit”. 

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

- Am informații din spital, după ce a fost cerut dosarul medical și foaia de observație și în care s-au observat că ora decesului era modificată de câteva ori. Turele fugeau de ora decesului! La un moment dat, de tot râsul, doctorul Costache ne-a spus că a uitat că s-a modificat ora de vară în cea de iarnă și exact atunci și-au adus aminte”. 

- ”Impresia noastră era că nu era bine soția când am văzut-o după operație. Pe 7 februarie dimineața, la ora 7, eram într-un hotel lângă spital, ne-a sunat doctorul Costache și ne-a zis: ”Am avut ceva probleme cu doamna azi-noapte”. Când am ajuns, la 7 și un pic, la spital, soția mea era deja moartă. El nu ne-a spus că a murit”. 

- ”De atunci nu l-am mai văzut, nu am mai dat de el. În realitate, ora decesului a fost acoperită cu pixul și nu ține nici de teatrul de comedie, să spui că ai uitat să treci la ora de iarnă!”. 

- ”Medicul de la terapie, cardiologul, a menționat la Parchet că pacienta era moartă, iar aparatul care dădea impulsurile la inimă era defect! A recunoscut că a pus ora din ce îi spuseseră asistentele”. 

- ”La ora 3 noaptea, soția a sunat asistenta și i-a spus că nu se simte bine. N-a venit nimeni. Toți dormeau! La 5,47 au găsit-o moartă. Șeful de gardă nu era în spital, era acasă, dormea”. 

- ”Concluzionând, povestea trecută pe biletul de externare spune că pacienta a intrat în stop cardorespirator. Dar ei n-au cum să știe asta, din moment ce aparatul nu funcționa!?”

- ”Am făcut potecă la parchet, la Sibiu și la Alba Iulia, degeaba”.  

- ”Am făcut expertiză paralelă la clinici din București, Sibiu și Pitești, toți doctorii consultați ne-au dat dreptate, nu se face operație de genul acesta când orificiul valvular are dimenisunea respectivă. Trei sferturi din expertiză, pe dosarul nostru, e scrisă cu roșu!”

- ”Noul Dumnezeu al lumii este banul! Vreau să menționez că nu suntem singurele victime ale doctorului Costache! Și fac aici referire la pacienta omorâtă anul trecut din Piatra Neamț, se bănuiește că a murit în timpul operației, iar familia n-a fost lăsată s-o vadă decât de la ușă. Cea de la Iași, cea din Craiova, și din multe alte orașe ale țării, toți au făcut plângeri penale, nu li s-a luat nici o declarație până acum!”

- ”Operația a costat 10.000 de euro, fiecare zi de cazare în plus ne-a costat 300 de lei”. 

- ”Procurorii nici nu s-au uitat în dosar. Când s-a dus la Parchet la Alba Iulia, acum câteva luni, după trei ani, procurorii i-au zis doctorului Costache: ”ne scuzați, domnul doctor, dar familia a insistat să veniți, noi nu…”. Păi trebuia să insiste familia când tu ai plângere penală?”

- ”Așa face peste tot Victor Costache, le zice tuturor ”În trei zile ești acasă”, așa i-a zis și soției mele, și doamnei din Piatra Neamț, și doamnei din Iași”.  

Citeste si: Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun un lucru și sper să îți intre foarte bine în cap. Realizez că din asta s-a făcut o obișnuință.”- kfetele.ro

Citeste si: ”Eu am făcut în 15 minute cât faceți voi în trei luni, de fapt” Andreea Bostănică a răbufnit după ce a fost intens criticată pe internet- radioimpuls.ro

- ”Asistentele au modificat de mai multe ori ora decesului soției mele, iar aparatul la care era conectată nu funcționa!”

 - ” Victor Costache nu mi-a mai răspuns de atunci la telefon, răspunde când îl sun de pe alt număr, după care închide. Când ne-am întâlnit la Parchet, fugea de noi printre blocuri, printre mașini”.

- ”Doctorul Costache a îmbrăcat cimitirele României cu morți.  Sunt o industrie! Ne-au terminat. Nu-l urăsc! Aș da mâna cu el și mâine, dar el trebuie să răspundă!”. 

- ”Dumnezeu a fost scos de pretutindeni, stă iarna pe sub poduri, dar altcineva i-a luat locul. Dumnezeul lumii de azi este banul!”

- ”Eram căsătoriți de 47 de ani…N-am cum să-mi revin. Nici acum n-am coborât de pe cruce și n-am ieșit din groapă! Eu nu mă mai vindec, e clar că nu mai scap!”

- ”Soția a fost coroana mea regală. O soție face din soțul ei un rege, fără ea sunt nimic. N-au pic de rușine! Ce Dumnezeu are el când bagă atâția oameni în pământ pentru bani?”

- ” Nu cazi, se rupe ceva când rămâi fără ea. Iarna pe zăpadă sau vara pe iarbă, după mine va rămâne mereu o dâră de sânge. Orice câine care mă va mirosi va veni după dâra de sânge care curge din mine”.

”Nu vreau despăgubiri, merg până la CEDO. Femeia mea n-are preț. Eu vrea crima ca atare. Un om băgat în mormânt, nu știu dacă din lipsă de pricepere, ci din lăcomie”.  

Chestionat despre acest dosar toamna trecută, la audierile din comisiile parlamentare, Victor Costache a declarat: ”Dacă mi se va schimba calitatea de suspect în speță, îmi voi prezenta imediat demisia primului ministru”. 

FOTO și VIDEO: IONUȚ PĂUN 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si