Cei care se vaccinează anti-COVID vor beneficia de câte o zi liberă pentru fiecare doză

A fost adoptată propunerea legislativă conform căreia persoanele care se vaccinează anti-COVID-19 vor beneficia, la cerere, de câte o zi liberă plătită, pentru fiecare doză de vaccin administrată. Aceast proiect legislativ a fost adoptat, marți, în Plenul Camerei Deputaţilor.

Author: Alina Raducu marți 29 iunie 2021 , 14:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

De asemenea, elevii și studenții care se vaccinează vor beneficia de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare.

Astflel, în Plenul Camerei Deputaților au votat "pentru" aprobarea proiectului 263 de deputaţi, 30 au votat "împotrivă", iar 4 s-au abţinut.

Propunerea legislativă potrivit căreia persoanele care se vaccinează împotriva SARS Cov-2 vor beneficia, la cerere, de câte o zi liberă plătită a fost adoptată 

În proiectul de lege se precizează că persoanele care se vaccinează contra virusului COVID-19 vor beneficia, la cerere, de o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, și de o zi în care sunt scutiţi de frecventarea cursurilor şcolare, în cazul elevilor şi studenţilor.

"Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti", potrivit proiectului de lege.

Cei care se vaccinează anti-COVID vor beneficia de câte o zi liberă pentru fiecare doză
Cei care se vaccinează anti-COVID vor beneficia de câte o zi liberă pentru fiecare doză[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Brigitte Pastramă, distrusă după ce și-a găsit soțul mort în pat. Nu-și poate scoate nici acum din minte ce au vorbit ultima oară- wowbiz.ro

Citeste si: Curtea Constituțională, decizie-bombă: Renate Weber, demisă ilegal! Ea revine ca Avocat al Poporului

Conform documentului, drepturile persoanelor prevăzute la articolul de mai sus se acordă pe baza adeverinţei de vaccinare anti-COVID eliberată potrivit legii

"Beneficiază de aceste drepturi şi unul dintre părinţi sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum şi al persoanei cu dizabilităţi cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilităţi", se mai arată în proiect.

Citeste si: Cât de eficient este vaccinul anti-COVID-19 Pfizer împotriva noilor variante COVID-19?

Important de menționat este faptul că aceste dispoziţii legale nu se aplică în situaţia în care persoanele sunt vaccinate la locul de muncă prin grija angajatorului.

"Pentru a nu afecta semnificativ activitatea angajatorului, angajaţii au obligaţia de a informa angajatorul cu privire la opţiunile de programare ale zilelor libere pe care urmează să le solicite în temeiul prezentului articol, în vederea asigurării în condiţii optime a funcţionării activităţii acestuia", se mai arată în proiectul de lege.

Citeste si: „Au fost foarte multe momente urâte” Vica Blochina, copilărie de coșmar! Cum a fost umilită ani la rând fosta balerină de la Melody- kfetele.ro

Citeste si: Cristina Ciobănașu, detalii neașteptate din viața sa. Ce a simțit când a fost adoptată de Ruxandra Ion: "Eu nu am realizat cu ce vine asta la pachet. M-am mutat în casa unor oameni pe care nu îi cunoșteam"- radioimpuls.ro

Citeste si: Florin Cîţu: „Parlamentarii coaliţiei de guvernare nu vor vota mâine la moţiune” (VIDEO)

Proiectul de lege a fost respins de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si