Cel mai bun desert de toamnă: Trebuie să îl încerci în acest weekend! Rețeta completă

Cel mai bun desert de toamnă. Gustul plăcintei de dovleac va încânta papilele gustative tuturor oamenilor. Te invităm să încerci cea mai gustoasă rețetă de plăcintă de dovleac!

Cel mai bun desert de toamnă. Iată cea mai gustoasă rețetă de plăcintă dulce de toamnă cu dovleac pe care trebuie să o încercați acasă!

Ingrediente

Pt. aluat:

 

  • 7 lg lapte
  • 7 lg zahar
  • 7 lg ulei
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lgt praf de copt
  • faina cat cuprinde
  • 1 lg gris

 

Pt. umplutura:

 

  • 1 kg miez dovleac
  • 50 g margarina
  • 3 gutui
  • 4 mere
  • zahar dupa gust
  • 1 lg scortisoara macinata
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Pentru umplutură

Primul pas este prepararea umpluturii. Dovleacul necesită mai mult timp la călit. Se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea cu găuri mari.

Citeste si: Rețetă plăcintă de dovleac: Secretul unui blat pufos

Într-o cratiță încăpătoare se pune margarina la topit, apoi se pune dovleacul la călit împreună cu 4-5 lg zahăr.

Se amestecă din când în când.

Gutuile se spală bine de puf, se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea cu găuri mari. Se adaugă peste dovleacul din cratiță, la călit. Se toarnă cca 100 ml apă pentru a se înmuia puțin dovleacul, acesta nelăsând zeamă.

În final se adaugă merele date pe răzătoarea cu găuri mari. De asemenea, se adaugă zahăr după gust.

Când sunt gata, se ia de pe foc și se adaugă scorțișoară. Se lasă la răcit.

Pentru aluat

Într-un vas se amestecă cu un tel oul, zahărul, zahărul vanilinat, laptele și uleiul. Se adaugă puțin câte puțin făînă și praf de copt. Când se obține un aluat ce se poate frământa, se răstoarnă pe blatul de lucru și se adaugă făină cât să se obțină un aluat omogen ,ce se poate întinde.

Se împarte în două părți, una mai mare și una mai mică.

Se ia bucata cea mare și se întinde într-o foaie mai subțire atât cât să acopere o formă de tartă. Se înțeapă din loc în loc cu o furculiță, apoi se presară grișul.

Se toarnă umplutura de dovleac și se nivelează bine.

Restul de aluat se întinde în formă rotundă și se taie cu ajutorul unui cuțitaș zimțat în fâșii.

Se pun fâșiile peste umplutură în formă de grilaj. Se dă tavă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, până se rumenește.

Se scoate din cuptor și se lasă la răcit după care se pudrează cu zahăr pudra vanilat.

Citeste si: Rețetă murături asortate pentru iarnă: Ingrediente și mod de preparare

 


Autor

Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.

Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.

Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.

”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.

Îți Recomandăm Și...
Parteneri