Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Prăjitură de toamnă: V-am pregătit o rețetă de prăjitură extrem de aromată și savuroasă, ideală pentru zilele de toamnă!

Author: Alina Raducu miercuri 12 octombrie 2022 , 12:14

Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Prăjitura de toamnă cu blatul fraged, crocant și prunele aromate ne încântă de fiecare dată, mai ales în sezonul de toamnă.

Iată o idee de r ețetă delicioasă de tartă cu prune și cremă de vanilie, pe care să o pregătești toamna aceasta, pentru cei dragi!

Prăjitură de toamnă: Tartă cu prune și cremă de vanilie

Ingrediente blat:

Făină 250 g
Praf de copt 7 g
Zahăr 100 g
Ouă 1 buc
Unt 130 g
Esență de vanilie

Ingrediente pentru crema de vanilie:

Lapte 500 ml
Gălbenuș de ou 2 buc
Zahăr 200 g
Amidon 80 g
Esență de vanilie
Smântână lichidă 200 ml

Ingrediente umplutură:

Prune 600 g
Zahăr 1 lingură
Opțional pentru decor zahăr pudră

Citeste si: Rețeta simplă de chec pufos pentru 2 tăvi: Iată cât de simplu se prepară

Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Prăjitură de toamnă: O rețetă delicioasă pe care trebuie să o încerci!

Mod de preparare:

Începeți să pregătiți mai întâi crema de vanilie. Astfel, puneți într-un castron 200 g de zahăr și 80 g amidon de porumb și amestecați cu un tel.

Adăugați 2 gălbenușuri amestecate cu o furculiță, după care adăugați 500 ml lapte.

Amestecați totul bine cu telul sau mixerul, până se omogenizează.

Citeste si: Rețete pentru luna octombrie: Cele mai delicioase preparate de toamnă

Mai apoi trebuie să puneți compoziția într-o cratiță și amestecați continuu la foc mic. Așadar, când începe să se întărească amestecați energic pentru a se omogeniza.

Atunci când devine omogenă și tare, opriți focul. Adăugați esența de vanilie și transferați crema într-un bol.

Acoperiți cu folie de plastic lipită pe suprafața cremei.

Citeste si: Gem de gutui: Rețeta tradițională a bunicii

Trebuie să o puneți la frigider 1-2 ore să se răcească. Într-un castron puneți 250 g de făină cu 7 g de praf de copt și 100 g de zahăr.

Pasul următor: adăugați 130 g de unt la temperatura camerei, 1 ou și esență de vanilie și amestecați cu un mixer până se omogenizează bine.

Păstrați deoparte 1 lingură mare de aluat, presărați puțină făină și frământați cu mâna restul de aluat până devine omogen.

Într-o tavă de tort, tapetată cu hârtie de copt întindeți, bine cu palmele, aluatul frământat. Urcați aluat pe marginea formei 1-2 cm.

Scoateți crema de vanilie din frigider și adăugați 200 ml de frișcă lichidă. Amestecați cu un mixer pentru 3-4 minute.

Apoi, turnați crema de vanilie in tavă peste blat. Întindeți uniform.

Curățați 600 g de prune. Tăiați prunele în două și apoi crestați-le.

Așezați prunele uniform, în tavă, peste crema de vanilie.

Citeste si: Tartă cu caise: Reţeta pe care trebuie să o încerci!

Sfărâmițați cu mâna aluatul pus deoparte și distribuiți uniform în tavă peste prune.

Băgați tarta la cuptorul preîncălzit la 160 grade Celsius pentru 1 oră. Scoateți tarta din cuptor și lăsați să se răcească complet, după care serviți. Poftă bună!

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si