Deși va fi cel mai mare asteroid de până acum care va zbura peste planeta noastră luna viitoare, nu există motive pentru care să intrăm în panică.

Pe numele său oficial 231937 (2001 FO32), asteroidul poate fi observat de pe Pământ cu ajutorul unui telescop puternic, în martie, potrivit Space.com.

În ce zi va avea loc evenimentul 

Asteroidul 231937 (2001 FO32) are un diametru de aproximativ 0,5 până la 1 mile (0,8 până la 1,7 kilometri) și va veni la 1,25 milioane de mile (2 milioane de kilometri) de Pământ la

ora 13:03, ora României, pe data de 21 martie- suficient de aproape și suficient de mare pentru a fi clasificat ca „potențial periculos”, potrivit unei baze de date publicate de Jet Propulsion Laboratory de la NASA.

Citeste si: Moment istoric: Roverul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte și a transmis imagini- FOTO

Asteroidul 31937 (2001 FO32)

Cât de periculos este asteroidul 231937 (2001 FO32)

Un asteroid este considerat cu „potențial periculos” atunci când orbita sa se intersectează cu cea a Pământului la o distanță de cel mult 7,5 milioane de km și are un diametru mai mare de aproximativ 140 de metri, conform Centrului NASA pentru Studii de obiecte din apropierea Pământului (CNEOS).

Totodată, asteroizii mici trec între Pământ și lună de mai multe ori pe lună, iar fragmentele lor intră și se despart în atmosfera Pământului aproape zilnic, potrivit Biroului de coordonare a apărării planetare (PDCO) al NASA.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citeste si: Horoscop chinezesc 2021: Anul în care totul se schimbă

Asteroidul a fost detectat de telescoapele NASA în 23 martie 2001 și a fost monitorizat încă de atunci. Oamenii de știință au folosit aceste observații pentru a calcula orbita asteroidului și pentru a determina cât de aproape va ajunge roca spațială pe Pământ, deplasându-se cu 124.000 de kilometri pe oră.

Niciun asteroid descoperit până acum nu prezintă un risc semnificativ pentru planeta noastră în următoarea sută de ani. Cea mai mare amenințare cunoscută în prezent este un bolovan spațial cu un risc mai mic de 0,2% de a lovi Pământul, în 2185.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si