Moment istoric: Roverul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte și a transmis imagini - FOTO

Moment istoric pentru NASA: roverul Perseverance a ajuns cu bine pe suprafața marțiană și a trimis deja acasă primele două imagini.

Author: Razvan Ilie vineri 19 februarie 2021 , 07:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Roverul Perseverance al NASA a ajuns cu bine la suprafaţa planetei Marte, joi 18 februarie, după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.

Toate etapele premergătoare asolizării, desfăşurate în intervalul celor "7 minute de teroare" în care NASA nu poate transmite comenzi în timp real roverului din cauza decalajului de 11 minute dintre Pământ şi Marte, s-au derulat conform planului misiunii.

Citeste si: VIDEO| Bill Gates anunță două dezastre mondiale: „Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“

rover marte
Rover-ul a aterizat pe Planeta Roșie joi (18 februarie) după o scufundare rapidă prin atmosferă, urmată de o decelerare rapidă datorită unui sistem de schiuri nemaifolosit până acum.

Citeste si: Președintele Consiliului Județean Vaslui, prins în flagrant de DNA când primea 1,2 milioane de lei pentru acordarea unui contract! Dumitru Buzatu făcea tranzacția într-un restaurant- kanald.ro

Citeste si: Scene dureroase în casa lui Aurel Pădureanu! Cum și-a găsit artistul fiul?: „Am rămas blocat”- wowbiz.ro

Roverul Perseverance are camere suplimentare montate pe cap și braț și o cameră pentru a observa probele pe care le colectează în memoria cache, potrivit Live Science. În timpul aterizării, patru camere suplimentare au înregistrat coborârea din perspective diferite, iar filmul complet ar trebui să fie încărcat pe Pământ în zilele următoare.

Citeste si: Cât de mare e cea mai mare gaură neagră din Univers. Vei fi uimit de asta!

Roverul, protejat de scutul termic în atmosfera marţiană 

Roverul a intrat în atmosfera marţiană cu o viteză de aproximativ 20.000 km/h, protejat de scutul termic, după care şi-a aprins retromotoarele pentru a decelera suficient pentru a elibera paraşuta supersonică.

La aproximativ 300 de metri altitudine, paraşuta s-a desprins. Treapta de coborâre a roverului s-a activat şi a lăsat roverul să cadă în gol, susţinut de un set de cabluri lungi de 6,4 metri. Treapta de coborâre şi cablurile s-au desprins de îndată ce roţile roverului au atins solul marţian.

Citeste si: Anul Nou Chinezesc 2021. Pe ce dată începe Anul Boului de Metal? Horoscop chinezesc 2021

Membrii echipei de control a misiunii au izbucnit în urale după ce au putut observa pe monitoare primele imagini transmise de rover din craterul Jezero.

rover marte
Imagine cu solul planetei Marte, transmis cu scurt timp în urmă de roverul NASA


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si