Moment istoric: Roverul Perseverance al NASA a ajuns pe Marte și a transmis imagini - FOTO

Moment istoric pentru NASA: roverul Perseverance a ajuns cu bine pe suprafața marțiană și a trimis deja acasă primele două imagini.

Razvan Ilie, vineri 19 februarie 2021 , 07:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Roverul Perseverance al NASA a ajuns cu bine la suprafaţa planetei Marte, joi 18 februarie, după o călătorie de aproximativ 480 de milioane de kilometri.

Toate etapele premergătoare asolizării, desfăşurate în intervalul celor "7 minute de teroare" în care NASA nu poate transmite comenzi în timp real roverului din cauza decalajului de 11 minute dintre Pământ şi Marte, s-au derulat conform planului misiunii.

Citeste si: VIDEO| Bill Gates anunță două dezastre mondiale: „Vor fi mai mulți morți decât în această pandemie“

rover marte
Rover-ul a aterizat pe Planeta Roșie joi (18 februarie) după o scufundare rapidă prin atmosferă, urmată de o decelerare rapidă datorită unui sistem de schiuri nemaifolosit până acum.

Roverul Perseverance are camere suplimentare montate pe cap și braț și o cameră pentru a observa probele pe care le colectează în memoria cache, potrivit Live Science. În timpul aterizării, patru camere suplimentare au înregistrat coborârea din perspective diferite, iar filmul complet ar trebui să fie încărcat pe Pământ în zilele următoare.

Citeste si: Cât de mare e cea mai mare gaură neagră din Univers. Vei fi uimit de asta!

Roverul, protejat de scutul termic în atmosfera marţiană 

Roverul a intrat în atmosfera marţiană cu o viteză de aproximativ 20.000 km/h, protejat de scutul termic, după care şi-a aprins retromotoarele pentru a decelera suficient pentru a elibera paraşuta supersonică.

La aproximativ 300 de metri altitudine, paraşuta s-a desprins. Treapta de coborâre a roverului s-a activat şi a lăsat roverul să cadă în gol, susţinut de un set de cabluri lungi de 6,4 metri. Treapta de coborâre şi cablurile s-au desprins de îndată ce roţile roverului au atins solul marţian.

Citeste si: Anul Nou Chinezesc 2021. Pe ce dată începe Anul Boului de Metal? Horoscop chinezesc 2021

Membrii echipei de control a misiunii au izbucnit în urale după ce au putut observa pe monitoare primele imagini

transmise de rover din craterul Jezero.

rover marte
Imagine cu solul planetei Marte, transmis cu scurt timp în urmă de roverul NASA


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Mărțișoarele și florile, interzise  în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul... Mărțișoarele și florile, interzise în școli anul acesta! Anuntul facut de Ministerul Educatiei!
demamici.ro
Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir... Naștere de vis într-un spital de stat din Austria. Maria: „M-am simțit ca un musafir într-un hotel, nicidecum ca o pacientă” | Demamici.ro
b1.ro
Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la... Câți bani a ajuns să câștige Zanni, lunar, din Youtube, de când este concurent la Survivor România? Suma uriașă pe care o va găsi în conturi
monitorulcj.ro
46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de... 46,5% dintre studenți, hărțuiți sexual de profesori. Ce propuneri le fac pentru note de trecere?
infoactual.ro
De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre! De ce este important să îți asculți simțurile: Stomacul e primul care ne dă de știre!
infoactual.ro
Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor Anasonul cu efecte miraculoase. Descoperiri incredibile ale medicului Ovidiu Bojor
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si