Cel mai negru scenariu: Ţara din Europa care ar putea ajunge la 50.000 de infectări zilnice

Iată care este ţara din Europa care ar putea ajunge la 50.000 de infectări zilnice, dacă nu se iau măsuri stricte pentru a preveni răsândirea COVID-19!

Andreea Stoica, luni 21 septembrie 2020 , 17:41

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pandemia de coronavirus ia amploare în Marea Britanie, ţara în care trăiesc aproape 400.000 de români, iar contagierile zilnice ar putea ajunge la 50.000 şi numărul deceselor la peste 200 într-o singură zi la jumătatea lunii octombrie, dacă nu sunt luate măsuri pentru a frâna răspândirea coronavirusului, a declarat consultantul guvernului britanic pe probleme ştiinţifice, Patrick Vallance, relatează EFE și The Guardian, potrivit Agerpres.

Cazurile de coronavirus s-au dublat la fiecare şapte zile iar fără măsuri de restricţie extinderea pandemiei va lua avânt, a explicat Vallance împreună cu responsabilul şef pentru sectorul sanitar, Chris Whitty, la prezentarea situaţiei create de noul coronavirus.

Cei doi experţi şi principali consilieri ştiinţifici ai executivului s-au reunit la sfârşitul săptămânii cu premierul britanic, Boris Johnson, şi cu ministrul sănătăţii, Matt Hancock, pentru a evalua răspândirea îngrijorătoare a contagierilor cu virusul SARS-COV-2 în această ţară unde peste 40.000 de persoane au murit de la declanşarea pandemiei.

Marea Britanie se află „într-un punct critic” al pandemiei

Marea Britanie se află „într-un punct critic” al pandemiei şi se îndreaptă spre „o direcţie greşită”, a subliniat Chris Whitty.

În faţa escaladării numărului de contagieri, guvernul britanic preconizează să anunţe săptămâna aceasta, posibil marţi, noi măsuri pentru a restricţiona deplasările persoanelor în încercarea de a frâna răspândirea coronavirusului, potrivit mass-media britanice.

Citeste si: Tot ce nu știai despre COVID-19. Cum să te aperi de virus fără a apela la medici

Coronavirus Marea Britanie
Coronavirus Marea Britanie

Potrivit mass-media, premierul Boris Johnson studiază posibilitatea de a limita mişcările cetăţenilor timp de o săptămână în Anglia, în timp ce responsabilii provinciilor autonome, Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au competenţele necesare pentru a adopta măsurile pentru teritoriile lor. Marea Britanie a înregistrat în total 41.759 de decese de COVID-19, după ce duminică au murit alte 18 persoane.

Citeste si: Prima țară lovită de al treilea val al pandemiei de coronavirus. "Va fi o catastrofă"

Pandemia a progresat alarmant în mai multe zone

Pandemia a progresat alarmant în mai multe zone din centrul şi nordul Angliei - precum West Yorkshire şi Midlands -, unde începând de marţi cetăţenii se vor confrunta cu restricţii de deplasare şi cu interdicţia de a se reuni cu alte persoane decât cu cele cu care locuiesc împreună, alături de alte măsuri precum închiderea barurilor şi a restaurantelor începând cu 21:00 ora locală GMT.

Citeste si: Situație critică în Marea Britanie. Guvernul britanic ia în considerare o nouă izolare totală. „Trebuie să acționăm”

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si