Cel mai scump joc video din istorie a costat jumatate de miliard de dolari!

Sumele investite in producerea jocurilor video sunt de-a dreptul ametitoare.

Petru Luca, luni 15 august 2016 , 11:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Pe primul loc în rândul celor mai scumpe jocuri video realizate până acum se află Destiny. Activision, compania care-l deţine a cheltuit 500 de milioane de dolari pentru a-l dezvolta, promova şi lansa în 2014. Lansat în 2013, Grand Theft Auto V se află pe al doilea loc, acesta a fost dezvoltat cu un buget de cel puţin 265 de milioane de dolari, noteaza capital.ro.

Jocul video Call of Duty: Modern Warfare 2 - 2009 s-a dovedit un real succes. Acum, ocupă locul trei în rândul celor mai scumpe jocuri video realizate vreodată. Dezvoltarea acestuia a costat circa 50 milioane de dolari, în timp ce costurile de lansare şi promovare au dus la peste 200 de milioane de dolari, potrivit Revistei Capital.

Al patrulea loc este ocupat de Star Wars: The Old Republic - 2011. Star Wars MMORPG a fost dezvoltat de o echipă alcătuită din peste 800 de persoane timp de şase ani, cu un buget de 200 de milioane de dolari. Final Fantasy VII - 1997 se situează pe locul cinci. Acesta a fost creat cu suma de 145 de milioane de dolari.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si