Cel mai spectaculos monument funerar de la Bellu are in spate o poveste foarte trista! Acolo este inmormantata o alpinista care si-a pierdut viata la 28 de ani!

Cimitirul Bellu este un adevarat muzeu in aer liber, unde curiosii pot vizita mormintele unora dintre cele mai importante personalitati mioritice ale tuturor timpurilor. ##VIDEO15021##

vineri 29 iulie 2016 , 21:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Nichita Stanescu, familia Cantacuzino, Adrian Paunescu, Toma Caragiu, Gica Petrescu, I.L Caragiale, George Cosbuc, Adrian Pintea, Gheorghe Dinica, Anda Calugareanu sau Laura Stoica sunt doar cateva dintre personalitatile marcante care isi duc somnul de veci la cimitirul Bellu, din Capitala.

Zeci de turisti merg zilnic printre locurile de veci, aprind lumanari si privesc, fascinati, busturile de bronz, citatele emotionante si aranjamentele florale ale mormintelor. Situat aproape de mormantul lui Eminescu, unul dintre cele mai spectaculoase monumente funerare din cimitirul Bellu are in spate o poveste trista, acolo odihnindu-se o alpinista care a trecut in nefiinta la doar 28 de ani.

Sophia Mavrodin a cazut de pe stanca unde gasise cuibul unui vultur care a speriat-o cand a dat din aripi. Si-a pierdut viata in accidentul de alpinism, iar tatal ei a dus la cimitir stanca, bucata cu bucata. Sculptorul Constantin Balacescu a realizat monumentul funerar intre 1905 si 1906.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si