Cel mai tânăr ostatic al Hamas, bebelușul Kfir Bibas, în vârstă de doar 10 luni, trebuia să fie eliberat alături de mama sa și fratele său repede.

Militanții Hamas au afirmat că trei persoane au fost ucise într-un atac aerian. Aceștia s-ar fi oferit să „returneze” trei cadavre în Israel săptămâna trecută, când a avut loc a șasea eliberare de ostatici.

Oficialii israelieni au anunțat că gruparea teroristă a încălcat acordul de încetare a focului atunci când nu a reușit să-i elibereze pe Shiri Bibas, de 32 de ani, dar și pe copiii acesteia, Ariel (în vârstă

de 4 ani) și pe bebelușul Kfir din Gaza.

„Am cerut ca în fiecare zi din timpul armistițiului să <<returnăm>> femeile și copiii așa cum s-a convenit în acordul pentru care Egiptul și Qatarul au semnat. Hamas a încălcat cele scrise”, a declarat purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari.

Bebelușul de doar 10 luni trebuia să fie liber

Copilașul de doar 10 luni ar fi trebuit să fie liber până la această oră.

„În acest cadru, familia Bibas, mama și copiii trebuiau să fie aduși în Israel. Hamas a decis să nu facă asta”, a mai explicat IDF.

Citește și: VIDEO- Ostaticii își îmbrățișează răpitorii. Trei oameni au murit în urma unui atac terorist în Ierusalim

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!- wowbiz.ro

Hamas nu a furnizat o listă cu ostatici până la ora 7 dimineața, vineri, și a lansat rachete spre Israel de la prima oră.

Ceea ce a pățit familia Bibas a devenit un adevărat simbol al cruzimii militanților Hamas și al suferinței celor din Israel, în urma masacrelor din data de 7 octombrie 2023, atunci când au murit aproximativ 1.200 de persoane, iar alte aproximativ 200 au fost duse în Gaza ca ostatici ai Hamas.

IDF a notificat familia în legătură cu faptul că va investiga „afirmația crudă și inumană” a Hamas, potrivit căreia cei trei ar fi morți. În realitate, Kfir, Ariel, Shiri, dar și tatăl copiilor ar fi fost răpiți de teroriștii Hamas în timpul atacului lor sângeros asupra sudului Israelului.

Într-un videoclip, se vede cum Shiri se agață de cei doi băieți ai săi, în timp ce aceștia sunt „târâți” către temnița Hamas, țipând și încercând să scape de acolo.

copii

Cel mai tânăr ostatic al Hamas, bebelușul Kfir Bibas, în vârstă de doar 10 luni, trebuia să fie eliberat repede.

[Sursa foto: The Sun]

Privitorii îngroziți au țipat „are un copil”, în timp ce aceștia sunt duși de Hamas în ascunzătoarea lor. În momentul în care teroriștii au atacat Israelul, întreaga familia se ascundea într-o cameră din casa lor de la granița cu Gaza.

Mesajul dureros al rudelor bebelușului

Tatăl celor trei copii a transmis un mesaj dureros rudelor: „Vă iubesc pe toți”, înainte ca teroriștii să intre în casă.

Într-un videoclip, bărbatul poate fi văzut cum este rănit la cap după ce ar fi fost lovit, în mod repetat cu un ciocan, de către militanții Hamas. Totuși, în aceste momente, starea bărbatului este una necunoscută. Nu se știe dacă a încetat din viață sau dacă a supraviețuit.

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

Verișoara lui Shiri, Yifat Zailer, a spus că așteptarea răspunsurilor a fost „brutală”, adăugând că nu credea că un copil ar putea fi folosit în „jocurile lor psihologice”.

Citește și: VIDEO. Atentat armat cu mai multe victime la Ierusalim. Momentul șocant în care teroriștii deschid focul a fost filmat

„Ajungem într-o fundătură de fiecare dată când încercăm să ne dăm seama de ce Hamas are atât de multe probleme în ceea ce privește eliberarea lor,  sau dacă asta înseamnă că nu mai sunt în viață. Este uimitor că un copil a devenit... un trofeu, ținându-l ostatic pentru a obține mai multe arme sau, nu știu, combustibil pentru lansatoarele lor de rachete”, a spus femeia.

„Nu mă pot opri să mă gândesc la Kfir. Dacă mai așteptăm o zi, poate îl vom pierde”, a spus ea.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si