Cel puțin 73 de migranți sunt dați dispăruți și considerați morți după ce vasul în care erau s-a răsturnat în Libia/ 7 migranți au înotat la mal și sunt acum la spital

Cel puţin 73 de migranţi care încercau să ajungă din Libia în Europa sunt dați dispăruți după ce vasul în care se aflau s-a răsturnat . În ambarcațiune, ar fi fost în jur de 80 de persoane.

Author: Stefania Pavel miercuri 15 februarie 2023 , 17:05

Cel puțin 73 de migranți sunt dați dispăruți și considerați morți după ce vasul în care erau s-a răsturnat în Libia

Cel puțin 73 de migranți sunt dați dispăruți și considerați morți după ce vasul în care erau s-a răsturnat în Libia

[Sursa foto: Immigrants Situation in Libya - Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cel puţin 73 de migranţi care încercau să ajungă din Libia în Europa sunt daţi dispăruţi şi se crede că au murit după ce vasul în care se aflau s-a răsturnat,

a transmis Organizaţia Internaţională pentru Migraţie.

7 migranți au înotat la mal și sunt acum la spital

Șapte supraviețuitori au reușit să ajungă la țărm din ambarcațiunea care transporta aproximativ 80 de persoane. Aceștia au fost imediat duși la spital și se află acum în stare gravă. Migranții ar fi plecat ieri din satul Qasr Alkayar, la 80 de kilometri est de Tripoli, și se îndreptau spre Europa, relatează ONU. Autoritățile libiene au recuperat până în prezent unsprezece cadavre.

Citește și: O femeie și patru copii au murit într-o barcă gonflabilă, în largul insulei Leros. Ei voiau să ajungă în Europa

"Această situație este intolerabilă", a declarat Safa Msehli, purtătorul de cuvânt al organizației. Ea a cerut guvernelor să intensifice eforturile de căutare și salvare și să "stabilească mecanisme clare și sigure de debarcare, precum și căi sigure și regulate de migrație".

Cel puțin 130 de migranți au murit anul acesta în Marea Mediterană

Naufragiul de marți a fost cea mai recentă tragedie în centrul Mării Mediterane, o rută cheie pentru migranți. Bilanțul morților pe această rută a ajuns la cel puțin 130 de migranți în acest an, a precizat Organizația Internațională pentru Migrație (OIM).

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Ce a aflat Viorel Lis despre Oana? Nu a bănuit nici măcar o secundă că se întâmpla asta- wowbiz.ro

Cel puțin 73 de migranți sunt dați dispăruți și considerați morți după ce vasul în care erau s-a răsturnat în Libia

Cel puțin 73 de migranți sunt dați dispăruți și considerați morți după ce vasul în care erau s-a răsturnat în Libia

[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Incident dramatic după 5 ani de la salvarea băieților din peştera din Thailanda! Unul dintre băieți s-a stins din viață

În ultimii ani, traficanții de persoane au profitat de haosul din Libia, devastată de război, introducând migranți peste granițele întinse ale țării deșertice cu șase națiuni. Apoi, migranții sunt de obicei înghesuiți în bărci de cauciuc prost echipate și pleacă în călătorii riscante pe mare. Mulți dintre cei care au fost interceptați și returnați în Libia- inclusiv femei și copii- sunt ținuți în centre de detenție administrate de guvern, unde suferă abuzuri, inclusiv tortură, viol și șantaj, potrivit grupurilor de apărare a drepturilor.

Citește și: 3 Morți și 5 răniți în atac armat

Potrivit proiectului "Migranți dispăruți" al agenției, peste 1.450 de decese de migranți au fost înregistrate pe această rută în 2022. Și mai mult de 17.000 de decese și dispariții au fost înregistrate acolo din 2014.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si