Portugalia este una dintre cele mai atractive destinații de vacanță nu doar pentru prețurile mai mici decât în alte țări din Europa, dar și pentru peisajele exotice și sălbatice de la ocean.

Citește și: VIDEO Turiștii, atrași de bunătăți românești! Preparatele tradiționale i-au încântat pe străini

Pe lista celor mai apreciate plaje din Portugalia pe care nu trebuie să le ratezi se numără în speciale cele din sudul țării, din regiunea Algarve.

Plajele din Algarve sunt recunoscute pentru peisajele sale spectaculoase. În topul celor mai bune plaje din Portugalia, realizat de US News, cel puțin jumătate sunt din sudul țării, din Districtul Faro.

Plajele din Portugalia, apreciate de familii și cupluri

Plaja Albufeira
Situată în sudul Portugaliei, Albufeira este cel mai bun cadou pe care-l poți primi într-o vacanță în Algarve. Praia da Falésia, una dintre cele mai faimoase plaje din regiune, are o întindere lungă de nisip auriu susținut de stânci falnice de culoare arămie. La doi pași se află Praia de São Rafael, unde călătorii pot trece cu caiacul pe lângă formațiuni stâncoase uimitoare și Praia dos Olhos de Água, numită după izvoarele naturale de apă dulce care clocotesc din nisipul de la capătul estic al plajei.

Cele mai apreciate plaje din Portugalia

Cele mai apreciate plaje din Portugalia - Albuferia

[Sursa foto: Twitter]

Plaja Lagoa
Lagoa, situată la jumătatea distanței dintre orașele de coastă Lagos și Albuferia, este perfectă pentru călătorii care doresc să vadă ceva nou și evite drumurile bătătorite. Pentru peisaje extrase din cărțile poștal, întindeți-vă prosopul la Praia da Marinha. Cunoscută pentru apele turcoaz, golfurile ascunse (explorate cel mai bine la reflux) și formațiunea emblematică de stâncă cu arc dublu, această porțiune uluitoare de țărm este printre cele mai frumoase plaje din lume.

Praia do Carvalho, care poate fi accesată printr-un tunel în stâncă sculptat manual, are vedere la un golf adăpostit, iar liniștita Praia de Albandeira este ideală pentru înot. 

plaje portugalia

Plaia de Marinha este printre cele mai frumoase plaje din lume 

Portimão
Acest oraș-port pitoresc din regiunea Algarve din sudul Portugaliei este plin de țărmuri remarcabile care merită vizitate. Populara Praia da Rocha, o plajă cu nisip auriu încadrată de stânci abrupte de calcar, oferă acces la o mulțime de facilități din apropiere, inclusiv hoteluri, cazinouri, restaurante (sardinele la grătar sunt obligatorii) și magazine. Călătorii se pot relaxa și pe țărmul însorit al Praiei do Vau, o plajă potrivită pentru familii, cu ape calme, sau pe Praia de Alvor, care este susținută de Rezervația Naturală Ria de Alvor, un loc privilegiat pentru observarea păsărilor. De asemenea, Praia dos Três Castelos este cunoscută pentru peșterile sale ascunse și bolovanii mari care ies din mare.

Populara Praia da Rocha,

Populara Praia da Rocha

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Sagres
Nu este greu de înțeles de ce acest oraș de coastă bătut de vânturile de pe vârful de vest al Algarve este adesea numit "capătul lumii”. Cu stânci misterioase sculptate în mare, Sagres – vârful cel mai de sud-vest al Europei continentale – se simte ca la marginea pământului.

Nu poți greși făcând plajă pe țărmurile nisipoase precum Praia da Mareta și Praia do Martinhal, dar mulți turiști aleg Sagres și pentru oportunitățile grozave de surfing. Plajele care se mândresc în mod constant cu valuri mari și care sunt cele mai bune pentru surferii experimentați sunt Cele mai bune plaje de agățat zece includ Praia do Beliche și Praia do Tonel.

Cele mai apreciate plaje din Portugalia

Cele mai apreciate plaje din Portugalia - Sagres

Aveiro
Situat la aproximativ 50 de mile sud de Porto, pe Coasta de Argint a Portugaliei, Aveiro este cunoscut pentru labirintul său de canale, arhitectura art nouveau și bărcile viu colorate. Orașul se află în interior, lângă laguna Aveiro, dar pentru cei care caută nisip și mare, plajele Barra și Costa Nova (care ocupă o peninsulă subțire la aproximativ 10 km vest) nu ar trebui ratate. Praia da Costa Nova este renumită pentru casele sale cu dungi și este unul dintre cele mai bune locuri din zonă pentru a face surf. Praia da Barra, pe de altă parte, este ideală pentru înot și plajă. De asemenea, găzduiește Barra Light, cel mai înalt far din Portugalia.

Topul atracțiilor turistice pe care să le incluzi pe lista ta

Azore
De la păduri luxuriante și lacuri cu safir la izvoare termale și peșteri de lavă, Azore- nouă insule fermecătoare situate la aproximativ 1.000 de mile de coasta Lisabonei- sunt bogate în minuni naturale, inclusiv plaje uimitoare. Cufundați-vă degetele în nisip la Praia Formosa, aprobată de călători, pe insula Santa Maria, sau vizitați una dintre plajele magice cu nisip negru din arhipelag (topurile de top includ Praia do Areal de Santa Bárbara și Praia dos Mosteiros). Cât timp ești aici, ține ochii cu ochii în căutarea delfinilor și balenelor albastre; aproape o treime din cetaceele lumii frecventează apele din jurul Azorelor.

Madeira
Merită să îți planifici evadarea în Madeira dacă vacanța perfectă la plajă include cer albastru strălucitor și peisaje sălbatice, neatinse. Iubită pentru clima blândă pe tot parcursul anului (este adesea numită insula primăverii eterne), Madeira se află la aproximativ 500 de mile de coasta Casablanca, ceea ce o face mai aproape de Africa continentală decât Portugalia. Cele mai bune plaje includ Praia da Prainha și Praia do Porto do Seixal, o plajă superbă cu nisip negru, înconjurată de munți verzi vibranti. Nu uitați să vă rezervați timp pentru a explora piscinele naturale din Madeira. 

Peninsula Troia
Peninsula Tróia din Portugalia se află la doar o scurtă călătorie cu feribotul de Setúbal și separă estuarul râului Sado de Oceanul Atlantic. O destinație populară pentru călătorii de o zi în timpul verii, peninsula se mândrește cu mai multe plaje largi de nisip, care sunt perfecte pentru a vă relaxa sub soare. La Praia da Comporta, călătorii se pot angaja în sporturi nautice, cum ar fi kitesurfing, iar la Praia de Tróia Mar, apele sunt puțin adânci și calme. Poți opta pentru un tur cu barca de observare a delfinilor și a balenelor. Departe de apă, călătorii vor găsi ruine antice, trasee de drumeții și ciclism și un teren de golf de campionat.

Nazaré
Cunoscut pentru că este una dintre cele mai importante destinații de surfing cu valuri mari din lume, micul oraș de pescuit Nazaré – situat la aproximativ 90 km nord de Lisabona – nu este pentru cei slabi de inimă. Valuri masive care se sparg de-a lungul coastei între octombrie și februarie (întâlnite în principal la faimoasa Praia do Norte) atrag surferi profesioniști din întreaga lume. Dar, deși reputația de surfing a lui Nazaré o precede, există o mulțime de plaje mai calme, potrivite pentru înot, inclusiv Praia da Nazaré și São Martinho do Porto.

Lagos
Cu o istorie bogată de navigație, viață de noapte excelentă și plaje spectaculoase, acest oraș vibrant de coastă are multe de oferit. Deși s-ar putea să trebuiască să lupți cu alți turiști pentru un loc pe nisip, răsplata va merita. În primul rând pe itinerarul tău ar trebui să fie plaja melancolică Praia da Dona Ana, care, cu stâncile sale masive aurii și apa albastru-verde, este adesea considerată una dintre cele mai bune plaje din Algarve. Apoi, mergeți la Ponta da Piedade, un alt țărm pitoresc popular pentru caiac. 

Navy Beach (Praia da Marinha)

Imagine din Navy Beach (Praia da Marinha)

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: O profesoară a fost arestată după ce s-a aflat ce i-a făcut unui elev în vacanța de vară- antena3.ro

Cât costă un sejur în Portugalia și care este perioada cea mai potrivită pentru o vacanță

Planificarea unei vacanțe în Portugalia începe cu explorarea ofertelor de cazare. Portugalia oferă o gama variată de opțiuni, de la hoteluri luxoase la pensiuni cochete și apartamente moderne, potrivit New Trip.

Prețurile pot fluctua în funcție de locație, perioada călătoriei și facilitățile oferite de unitatea de cazare.

În zonele turistice precum Lisabona sau Porto, poți întâlni prețuri mai ridicate, în timp ce în regiunile mai puțin populate există alternative mai accesibile.

Tip de Cazare
Hotel Luxos 250€ – 500€ pe noapte
Pensiuni Cochet 100€ – 200€ pe noapte
Apartamente Moderne 80€ – 150€ pe noapte

Transportul reprezintă o componentă importantă a bugetului pentru o vacanță în Portugalia, destinația fiind la extremitatea vestică a Europei.

Dacă alegi să zbori, biletele de avion vor avea un impact semnificativ asupra cheltuielilor tale. Pentru o varianta mai economică, poți lua în considerare zborurile low-cost sau găsirea ofertelor la pachete complete, care includ atât transportul cât și cazarea.

De asemenea, în timpul vacanței, vei dori să te deplasezi local. Închirierea unei mașini poate oferi flexibilitate și libertate de a explora locuri mai puțin cunoscute, dar trebuie luat în calcul costul închirierii și al carburantului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si