Cele mai emoționante imagini cu Nicușor Dan! Cum a reacționat când a intrat fetița peste el, în studioul stirilekanald.ro VIDEO

Nicușor Dan a fost invitatul stirilekanald.ro, în calitate de matematician, el fiind cel care a rezolvat problemele de matematică de la Evaluarea Națională.

Author: Radu C. Munteanu vineri 21 iunie 2019 , 20:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

 

Preocupat din cale afară de exercițiile ale căror rezolvare o explica pe tablă, Nicușor Dan a avut parte de o surpriză de proporții în momentul în care micuța lui fiică a scăpat din brațele mamei și, fără inhibiții, a intrat în studio.

Citeste si: Nicuşor Dan: Primăria recunoaşte că a umflat bugetul cu 2 miliarde

Citeste si: Gabriela Firea, despre Primăria Capitalei: Acum toţi suntem în faliment nedeclarat

Citeste si: Gabriela Firea i-a dat în judecată pe Roxana Wring şi Nicuşor Dan, considerând că i-a fost încălcat dreptul la imagine

Drăgălașa fetiță în vârstă de doi anișori a intrat în studioul stirilekanald.ro chiar în momentul în care tatăl ei, matematicianul și politicianul Nicușor Dan dădea o explicație complexă de rezolvare a unui exercițiu mai dificil de la Evaluarea Națională de la Matematică. Iar acela a fost și momentul în care sobrul profesor și-a schimbat instantaneu atitudinea, iar lui Nicușor Dan i-a înflorit un zâmbet uriaș pe chip.

S-a întrerupt din explicație și, așezându-se în genunchi, a îmbrățișat-o pe frumușica lui fiică și, ca unui om mare, i-a explicat ce face el acolo.

”Asta se numește matematică! Vrei să vezi?”, a explicat Nicușor Dan micuței, dar aceasta părea să fie deja mai fascinată de lumini și de discuția cu reporterul stirilekanald.ro. Mă cheamă Aheea”, a spus, ușor peltică, fetița lui Nicușor Dan care, după ce s-a mai învârtit puțin pe acolo, a mers înapoi în brațele mamei sale care urmărea totul ușor amuzată.

Nicușor Dan, politician, matematician și profesor

Nicușor Dan este unul dintre politicienii cunoscuți ai României, activismul său civic fiind apreciat de multă lume. De altfel, consilier local al Bucureștiului, Nicușor Dan a candidat și la Primărie, obținând al doilea loc în preferințele electoratului.

La bază însă, Nicușor Dan are o meserie: este matematician, putând chiar să se laude cu realizări serioase în domeniu: Premiul I la Olimpiada Internațională de Matematică 1987 din Habana, Cuba și Premiul I la Olimpiada Internațională de Matematică 1988 din Canberra, Australia. La vârsta de 18 ani, s-a mutat la București pentru a studia matematica la Universitatea din București. În 1992, Nicușor Dan a plecat în Franța pentru a-și continua studiile: a urmat cursurile École Normale Supérieure, una dintre cele mai prestigioase școli franțuzești, apoi a urmat cursurile de master la Universitatea Paris XI și și-a prezentat teza de doctorat în matematică la Universitatea Paris-XIII.

S-a întors în București în 1998, spunând că nu s-a putut adapta la cultura franceză și că dorea să ajute la schimbarea României. Nicușor Dan a fost unul dintre fondatorii și primul director administrativ al Școlii Normale Superioare București, o universitate creată pe modelul École Normale Supérieure în cadrul Institutului de Matematică din Academia Română. În momentul de față, este profesor de matematică și cercetător la acest institut al Academiei Române.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si