Germania este o țară captivantă și din punct de vedere turistic, care trebuie să existe pe agenda oricui atunci când ne stabilim destinațiile de vacanță. De la cosmopolitul şi modernul Berlin, la gazda unuia dintre cele mai cunoscute festivaluri din lume, Oktoberfestul din München, şi până la arhitecturile gotice, renascentiste sau baroce din Görlitz, care sunt cele mai frumoase oraşe din Germania? O ţară cu oraşe fermecătoare, cu multe obiective turistice şi o gastronomie recunoscută.

Dacă te hotărăşti să îţi faci vacanţa în Germania, să mergi pe Traseul romantic şi să ajungi şi pe Valea Mosel. Iată doar 5 recomandări de orașe ce nu trebuie ratate dacă ajungeți în Germania.  

Cele mai frumoase 5 orașe din Germania: Berlin

Capitala Germaniei este adesea asociată cu Cel de-Al Doilea Război Mondial din cauza divizării dintre Est şi Vest prin zidul Berlinului în timpul Războiului Rece. După căderea istorică a zidului, în 1989, Berlinul a devenit unul dintre cele mai interesante, mai moderne şi mai cosmopolite capitale europene. Cu o populaţie de peste 3,7 milioane de locuitori, Berlinul este al doilea cel mai populat oraş european. Prin urmare, o să găsiţi aici o cocktail fascinant de culturi, civilizaţii, gusturi. Berlinul, clar unul dintre cele mai frumoase oraşe din Germania, o să te facă să te simţi imediat integrat.

Un tur al oraşului ar trebui să cuprindă o vizită la Zidul Berlinului, la Brandenburg Gate, la Muzeul Holocaustului. Şi lista muzeelor poate continua la nesfârşit. Însă, dacă ajungi în capitala Germaniei să nu uiţi că trebuie să te şi distrezi – nemţii au aici unele dintre cele mai tari petreceri şi cluburi din lume.

Cele mai frumoase 5 orașe din Germania: Koln

În Köln sau Cologne o să puteţi vizita una dintre cele mai fascinante şi impresionante catedrale din lume. O adevărată operă de artă, Kölner Dom este pe lista UNESCO. Oraşul ar putea fi alegerea perfectă pentru un city break mai ales că împleteşte perfect arta, cultura cu entertainmentul.

Citeste si: Veste proastă pentru românii care vor să plece pe litoralul bulgăresc! Majoritatea hotelurilor se închid după 10 septembrie

Vă puteţi relaxa la băile termale din oraş, dar mai degrabă o să vă distraţi în barurile şi cluburile din oraş – Köln este, asemenea Berlinului, recunoscut pentru petrecerile sale. Iar dacă ajungi aici în noiembrie să nu ratezi Carnavalul. Ar fi şi greu, este unul dintre cele mai mari din Europa.

Cele mai frumoase 5 orașe din Germania: Munchen

Capitala Bavariei este cunoscută peste tot în lume datorită festivalului său Oktoberfest. Însă München este un oraş a cărui poveste depăşeşte cu mult cultura sa pentru bere. În acest oraş cosmopolit vei găsi clădiri cu o arhitectură fascinantă, castele, muzee şi parcuri superbe. De cum vei ajunge în centru vei simţi energia creativa care învăluie oraşul. Te vei bucura de mâncăruri fine în restaurantele lor speciale. Şi vei putea să te distrezi în baruri, cluburi – o să găseşti aici concerte super faine tot anul.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune- wowbiz.ro

Printre obiectivele turistice pe care nu le poţi rata se numără Marienplatz, Muzeul German – văzut ca unul dintre cele mai mari muzee tehnologice din lume, celebra berărie Hofbrauhaus, precum şi Englischer Garten (Grădina Engleză).

Cele mai frumoase 5 orașe din Germania: Gorlitz

Printre cele mai frumoase oraşe din Germania nu avea cum să nu fie trecut şi Görlitz. Cu clădiri minunate care combină perfect arhitectura gotică cu cea barocă şi cea renascentistă, oraşul este un adevărat centru cinematografic. Un fel de Hollywood. Doar că mai frumos. Şi spun mai frumos pentru că aici este totul autentic. Görlitz a fost unul dintre puţinele oraşe din Germania care nu au fost distruse în timpul Celui de-Al Doilea Război Mondial.

Aflat la intersecţia dintre Germania, Polonia şi Cehia, Görlitz este un oraş păstrat perfect pentru ca astăzi să fie locul în care s-au filmat super producţii de la pelicula lui Quentin Tarantino Inglourious Basterds (2009) la The Book Thief (2013) sau The Reader (2008). Însă, cel mai probabil oraşul este recunoscut pentru filmul Budapest Hotel:

Cele mai frumoase 5 orașe din Germania: Bamberg

Construit pe şapte dealuri, oraşul bavarez Bamberg este unul pe care nu ai cum să îl ratezi dacă vizitezi această ţara. Aflat la rândul său printre cele mai frumoase oraşe din Germania, Bamberg este recunoscut pentru cultura sa pentru bere, dar şi pentru oraşul vechi (sau cum îi spun germanii Altstadt) care se află pe lista UNESCO.

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Ies la iveală detalii revoltătoare despre incidentul din Leeds. Românii care s-au bătut cu polițiștii britanici sunt membrii unor clanuri periculoase- radioimpuls.ro

Dacă ajungeţi în Bamberg, nu trebuie să rataţi primăria care este construită pe o insulă, casele pescăreşti de pe malul râului Regnitz, precum şi catedrala construită prin secolul al XI-lea care este una dintre cele mai frumoase din ţară.

sursa: life.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si