Celebra doctorita Xiaoguang Wang, care i-a tratat pe Ion Iliescu sau Adrian Nastase, a murit la Pitesti: "Le sugera ca, in fiecare anotimp, sa aiba grija, in mod special, de un anumit organ intern!"

Doctorita Xiaoguang Wang, cel mai cunoscut specialist in acupunctura din Romania, a murit vineri, la Spitalul Judetean din Pitesti.

Petru Luca, luni 28 mai 2018 , 21:30

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Doctorita Xiaoguang Wang, cel mai cunoscut specialist in acupunctura din Romania, a murit pe 25 mai la Spitalul Judeţean din Piteşti. Printre pacientii celebri al doctoritei stabilite in Romania in 1999 s-au numarat Ion Iliescu sau Adrian Nastase, inalte fete bisericesti, dar si foarte multi pacienti din strainatate. Potrivit presei locale, moartea doctoritei a survenit pe neasteptate. "Xiaoguang Wang s-a prezentat la medicii de la Urgenţă acuzând dureri în spate. Medicii au făcut electrocardiograma, care a ieşit însă normală. La un sfert de oră, a doctoriţa a murit. Medicii bănuiesc că a făcut un anevrism de aortă", a notat publicatia proarges.ro.

In prezentarea celebrei doctorite, sursa citata aminteste si vindecarea unor cazuri considerate incurabile: "Doctorul Xiaoguang Wang era reprezentantă a medicinei tradiţionale chineze la Organizaţia Mondiala a Sănătăţii, fiind absolventă a Institutului de Acupunctură din cadrul Academiei de Medicină Tradiţională şi a Institutului de Acupunctură şi Moxibustie din Beijing. În familia doctoriţei Wang, acupunctura se practica de 13 generaţii. Adică de peste 300 de ani. A tratat mii de pacienţi cu diferite afecţiuni medicale, iar lista de aşteptare era una foarte mare. Este creditată cu vindecarea unor cazuri de cancer incipient, spondiloză, migrene, reumatism, obezitate şi altele. A publicat în China un studiu privind rezultatele tratamentului prin acupunctură în 95 de cazuri de scleroză multiplă".

Tot presa locala a rememorat si cateva dintre sfaturile pe care regretata doctorita le dadea uneori pacientilor: "Tuturor pacienţilor săi, doamna doctor Wang le sugera ca, în fiecare anotimp, să aibă grijă, în mod special, de un anumit organ intern. De exemplu, primăvara este bine să oferim mai multă atenţie funcţiilor ficatului, vara să avem mai multă grijă de inimă, toamna e bine să protejăm plămânii şi iarna rinichii". 

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si