Cercetători din SUA şi India: „Coronavirusul se refugiază în testicule, din acest motiv mor mai mulţi bărbaţi”

Un studiu realizat de specialişti de la Montefiore Health System şi Albert Einstein College of Medicine din SUA împreună cu spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai sugerează că numărul deceselor provocate de Covid-19 în rândul bărbaţilor este mai mare decât cel al femeilor ucise de această boală pentru că noul coronavirus „se refugiază” în testicule.

K.B., marți 21 aprilie 2020 , 12:53

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit cercertătorilor, glandele sexuale masculine ar reprezenta un fel de „bastion” în care virusul se refugiază când este atacat, scrie ilmessaggero.it.

Ovarele, spre deosebire, nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care se leagă Covid-19 pentru a invada celulele umane.

Citeste si: Va fi România afectată de criza petrolului? Ce se va întâmpla pe termen lung. Răspunsul Ministrului Economiei

Cercetarea a fost condusă de patru oameni de ştiinţă: profesorul de biologie moleculară Amit Verma, profesorul de biologie Ulrich Steidl, oncologul Aditi Shastri şi mama lui, Jayanthi Shastri, microbiolog. Ei au publicat studiul pe MedRxiv, site unde, săptămânile acestea, cercetătorii au schimbat informaţii şi date despre coronavirus, neverificate însă de surse independente.

„Studii făcute în întreaga lume au demonstrat constant o incidenţă majoră şi simptome mult mai grave ale bolii în rândul bărbaţilor”, spun cei patru. Cercetătorii explică faptul că au observat că în cazul bărbaţilor este nevoie de mai mult timp pentru a „scăpa de virus” şi că acest lucru poate explica „severitatea sporită a cazurilor lor”.

Citeste si: Avertismentul sumbru al unui expert în sănătate mondială: „ Acesta va fi noul normal pentru noi toți”

Deşi bărbaţii şi femeile sunt în măsură relativ egală infectaţi cu noul coronavirus, în cazul deceselor, un număr mai mare îl reprezintă bărbaţii. Spre exemplu, în ceea ce priveşte oraşul New York, rata deceselor înregistrate în rândul bărbaţilor este de 68%.

Există teoria că bărbaţii sunt cel mai adesea fumători şi că au tensiunea mai ridicată şi că sistemul imunitar în cazul femeilor ripostează rapid cu o forţă mai mare decât cel al bărbaţilor.

Cercetarea ar trebui să facă obiectul unor diferite verificări, însă după primele reacţii, experţi în domeniu par să accepte teori ca posibilă.

Citeste si: Elevii se întorc la școală. Cum vor decurge cursurile

Profesorul Katheryn Sandberg de la Universitatea Georgetown a declarat pentru Washington Post că „testiculele pot avea un rol” şi a recomandat ca în toate spitalele să fie păstrate date exacte privind reacţiile prezentate de bărbaţi şi de femei, pentru că „doar aşa pot fi înţelese mecanismele folosite de virus pentru a ataca corpul uman”.

Dacă teoria va fi confirmată de studii ulterioare, rezultă că există un alt factor preocupant, acela că boala poate fi transmisă şi pe cale sexuală. „Va trebui luat în calcul că virusul poate fi transmis prin lichidul seminal”, a avertizat Aditi Shastri.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si