Virgil Popescu a mai spus că, datorită crizei petrolului, există posiblitatea ca prețul la pompă să scadă.

Citeste si: Avocatul Poporului intervine în disputa izolării persoanelor de peste 65 de ani. Cerere specială pentru președinte și premier

„Scăderea prețului petrolului nu are legătură directă cu România, ci cu piața americană. Europa și România sunt racordate la prețul Brent al petrolului, piața europeană nu are legătură cu piața americană.

Indicele prețului petrolului este pentru piața americana.

Citeste si: Un cartier din comuna constănţeană Cuza Vodă a intrat în carantină

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: UPDATE. Incendiu uriaș în Maramureș: Flăcările scăpate de sub control au ajuns la case și un rezervor de motorină, grad maxim de alertă- antena3.ro

România este în continuare importator net de petrol, pe termen scurt nu cred ca vom fi afectati de această scădere masivă de aseara (luni- n.red.) a petrolului. Si-a revenit azi dimineata (prețul petrolului-n.red.) la cotatii pozitive dupa anuntul președintelui Donald Trump de a achiziționa 75 de milioane de barili pentru rezerva de stat.

România este dependenta de importuri. Cu un total necesar de 11 milioane de barili anual, România importă cam 6 milioane barili, la pretul Brent al petrolului, care e stabil, în jur de 25 dolari.

În momentul de față, nu cred că vom fi afectați pe termen scurt”, a declarat ministrul, la Realitatea Plus.

El a mai spus că este posibilă o scădere a prețului la pompă.

Citeste si: Preşedintele Klaus Iohannis discută cu membri ai Guvernului măsurile luate pentru gestionarea epidemiei de coronavirus

„Pretul la pompa va fi afectat, eventual, de o scadere și datorită faptului că Guvernul a intervenit prin ordonanta de derogare de la procentul de amestec de biocarburanti in benzina si motorina.

În momentul de fata putem introduce pe piata, producatorii pot introduce pe piata, motivat, cu aprobarea Ministerului Economiei, carburant de benzina si motorina cu un procent mai mic, automat va duce la continuarea productiei de petrol. România produce, exploateaza 4 milioane de barili de țiței anual deci avem loc suficient pentru continuarea producției”, a mai spus Popescu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si