Cererea PSD de anulare a alegerilor în Sectorul 1 a fost respinsă

Biroul Electoral Central a anunaţat că cererea PSD de anulare a alegerilor în Sectorul 1 a fost respisă. În plus, BEC va emite o circulară pentru oprirea renumărării voturilor în toate sectoarele Bucureştiului.

Andreea Stoica, joi 01 octombrie 2020 , 20:04

Alegeri locale 2020
Alegeri locale 2020
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Biroul Electoral Central a respins din nou cererea PSD de a fi anulate alegerile din Sectorul 1, au afirmat surse ale instituţiei, pentru News.ro.

Instituţia va emite o circulară prin care vor fi oprite cererile de renumărare a voturilor, inclusiv în Sectorul 5. Această decizie a fost luată ca replică la cererea de a da o interpretare unitară privind renumărarea voturilor făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti, au mai precizat sursele citate.

Solicitarea făcută de Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 

Biroul electoral al circumscripţiei electorale nr. 42 a Minicipiului Bucureşti a solicitat Biroului Electoral Central o interpretare unitară privind renumărarea voturilor. În documentul transmis există o referire la decizia BEC prin care a fost admisă renumărarea voturilor în Sectorul 5, însă precizează că Legea 115/2015 nu reglementează posibilitate de a fi solicitată renumărarea voturilor, altfel decât în condiţiile art. 95 din legea menţionată. Sursa citată precizează că BEC a admis cererea de renumărare a voturilor în Sectorul 5 „pe baza unei majorităţi conjuncturale, din partea formaţiunilor politice”.

Prin urmare, se solicită soluţionare unei contestaţii care a fost depusă de către preşedintele biroului electoral Sector 5, locţiitorul şi de către reprezentantul Partidului Puterii Umaniste, la decizia BEC prin care a fost admisă solicitarea renumărării voturilor în acest sector.

PSD a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat că partidul a depus o plângere la Parchetul General privind procesul electoral din Sectorul 1.

Candidatul PSD pentru Sectorul 1 la alegerile locale 2020, Daniel Tudorache, a solicitat Biroului Electoral Central anularea alegerilor din acest sector.

Anunţul făcut de Marcel Vela

23 de persoane care au semnat şapte procese verbale privind alegerile din Sectorul 1 vor fi audiate pentru stabilirea corectitudinii completării lor, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

"Primul eveniment a fost înregistrat la MAI în baza unei sesizări la 112. Astfel, MAI a înaintat către Parchetul Sectorului 1 un dosar la care lucrează doi procurori, împreună cu colegi din MAI, şi din cele 473 de procese verbale, şapte sunt analizate, iar 23 de persoane care au semnat respectivele şapte procese verbale, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate, având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate în legătură cu corectitudinea completării lor", a spus Vela, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul... Nimeni nu se aștepta la asta! Ce concurent a fost nominalizat spre eliminare? Faimosul a primit 5 voturi
demamici.ro
Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro Bebeluș cu două capete, născut la spitalul Elias din București | Demamici.ro
b1.ro
Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de... Mare atenție! Dacă vezi acest obiect în cabina de probă sau în toaleta publică FUGI de acolo. Ce este, de fapt
monitorulcj.ro
Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire Localități din Cluj în care numărul de cazuri A EXPLODAT! Riscuri MARI de îmbolnăvire
infoactual.ro
Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE Cum să dormi bine, fără pastile! Obiceiuri banale care te scapă de INSOMNIE
infoactual.ro
Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele... Câți BANI câștigă Dorian Popa din vlog-urile postate. Suma lunară depășește limitele imaginației!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si