Un spital din România nu mai are locuri libere pentru pacienții cu COVID-19

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu mai are paturi libere la ATI pentru patologia COVID-19, pentru a doua zi consecutiv, numărul persoanelor internate cu forme severe şi grave de boală este în creştere, ajungând la 93, iar a celor intubate la cinci.

Author: Andreea Bolocan joi 21 ianuarie 2021 , 15:33

spitalul judetean suceava nu mai are locuri libere la ATI pacienti coronavirus
SJU Suceava nu mai are locuri disponibile pentru pacienții COVID[Sursa foto: https://providentamedical.ro/]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Spitalul Municipal Rădăuţi nu are paturi libere pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19, dar nici unitatea ATI destinată acestei patologii.

93 de persoane infectate cu COVID au forme grave și severe 

Conform Prefecturii Suceava, din totalul celor 565 pacienţi internaţi în SJU, 211 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 49 sunt în zona tampon şi 305 au afecţiuni non-COVID-19. Din totalul pacienţilor de la SJU Suceava, opt au forme uşoare, 110 prezintă forme medii ale bolii, 73 au forme severe, iar 20 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, trei fiind ventilaţi non-invaziv şi cinci fiind intubaţi ventilaţi invaziv.

Citeste si: Toni Grecu, internat cu coronavirus la Matei Balș. În ce stare se află artistul- surse medicale

Niciun pat liber la secția ATI la SJU Suceava

SJU Suceava dispune, în prezent, de 312 paturi libere, dintre care 28 pentru pacienţi cu COVID-19, la unitatea ATI nu este niciun pat disponibil pentru pacienţi cu această patologie

, sunt 30 de ventilatoare libere, dintre care 12 pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19.

Citeste si: Programare vaccinare COVID. Lista finală a românilor care se pot vaccina în etapa a doua

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 86 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 19 cu forme grave şi doi în stare critică, nemaifiind paturi disponibile în sectorul COVID-19 şi nici la unitatea ATI pentru COVID-19.

În cadrul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi 19 pacienţi, trei cu forme grave, la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt 19 pacienţi, dintre care şapte cu forme grave, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt internaţi 27 de pacienţi cu COVID-19, iar la Spitalul Boli Cronice Siret sunt internaţi 16 pacienţi cu COVID-19.

Numărul total de testări efectuate până în prezent este de 120.945, în ultimele 24 de ore- 1.236 de persoane, iar în judeţul Suceava sunt, în prezent, în evoluţie 1.467 de cazuri COVID-19.

Sursa: Agerpres

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si