Comisia Europeană, în favoarea unui „certificat de vaccinare european” împotriva covid-19

Comisia Europeană a discutat despre realizarea unui certificat european împotriva covid-19. Anunțul a fost făcut de preşedinta CE Ursula von der Leyen.

Author: Georgiana Balaban vineri 15 ianuarie 2021 , 17:16

certificat vaccinare coronavirus
Apariția unui certificat vaccinare coronavirus.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Comisia Europeană se pronunţă în favoarea ideei unui certificat de vaccinare împotriva covid-19- un proiect al premierului grec Kyriakos Mitsotakis care vrea să relanseze turismul elen- care să fie ”recunoscut reciproc”, anunţă preşedinta CE Ursula von der Leyen într-un interviu acordat mai multor publicaţii portugheze, înaintea unei vizite la Lisabona, vineri, relatează AFP.

Citeste si: Care sunt reacțiile adverse ale vaccinului Moderna? Propectul a apărut şi în română

”Este un imperativ medical să avem o certificare a vaccinării. Din acest motiv mă bucur de iniţiativa premierului grec (Kyriakos Mitsotakis) cu privire la un certificat de vaccinare recunoscut reciproc”, a declarat ea.

Decizia va fi discutată la nivel european

”Dacă asta dă prioritate sau acces anumitor bunuri, este o decizie politică şi juridică ce trebuie să fie discutată la nivel european”, a adăugat ea, în contextul în care Cei 27 se întrunesc joia viitoare într-un nou summit pe tema cooperării lor în criza sanitară.

Citeste si: Belgia declară că a găsit serul minune care oferă imunitate pe viață împotriva coronavirusului

certificat vaccinare coronavirus
Certificat vaccinare covid-19.[Sursa foto: google]

Şeful Guvernului elen a îndemnat marţi Uniunea Europeană (UE) să adopte un certificat ”standardizat” de vaccinare, pentru a da un impuls industriei turismului, pus la pământ de pandemia covid-19.

”Este urgent să se elaboreze un acord comun cu privire la crearea unui certificat de vaccinare care să fie acceptat de către toate statele membre” UE, îndemna Kyriakos Mitsotakis, subliniind că ”un certificat standardizat va fi proba faptului că o persoană a fost vaccinată cu succes”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si