Căsnicia rezistă pe uliță mai ceva ca în romanele de dragoste. De atâta treabă, nu e loc nici de ceartă. De divorț...nici atât.

Pentru săteni, divorțul nu este o soluție

„Păi ne împăcăm unul pe altul, că n-avem încotro... Unde să te mai duci după atâția ani?”, „Păi era rău, vorbea lumea, uite ce a făcut aia... te știa tot satul... și ăia de la grădiniță!”,

așa sună părerile câtorva săteni în legătură cu divorțul.

Diana Buzea, reporter Kanal D  ne aduce mai multe detalii despre viața de la țară și despre părerea locuitorilor despre divorț.

Domnul Lucian e căsătorit de 33 de ani, iar problemele în căsnicie au avut mereu o rezolvare simplă.

„Ori mă bătea pe mine mama, ori pe ea maică-sa. Și era terapie de cuplu”, se amuză bărbatul.

Și nu doar bărbații au învățat să lase de la ei în căsnicie... ci și femeile. Chiar dacă fiecare alege o altă împăcare după ceartă:

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Șoc total în familia Raisei, fata găsită moartă în Dolj! Chiar el e principalul suspect- wowbiz.ro

„- Și cum vă împăcați?

- Păi întrebăm... ai dat la vaci? Ai dat la porci?”

Citește și: Oana Roman și Marius Elisei s-au despărțit. Cei doi au anunțat separarea

„Cum să divorțez? Ce ar fi zis părinții? Că era o rușine. Eu m-am dus până la mama cu un copil mic și a zis: pe unde ai venit, hai ia-o în partea cealaltă, înapoi”, mărturisește

o femeie.

Citește și: O femeie a fost dată în judecată pentru că nu a acceptat să fie într-o relație cu un bărbat

Tinerii din Capitală, rezolvă problemele maritale cu divorțul

Pentru cei tineri, însă, despărțirea e mai la îndemână. Capitala are cea mai mare rată a divorțurilor din țară, de 15%. Adică, aproximativ unul din zece cupluri alege despărțirea. Psihologii spun că, acum, oamenii aleg mai mult fericirea proprie, nu cea comună.

Citeste si: Adrian Minune, mărturisiri dureroase despre momentul în care soția sa, Cati, a avut probleme de sănătate: „Am intrat peste ea în rezervă, înainte să intre în operație. A ajutat-o enorm.”- kfetele.ro

Citeste si: Legătura dintre femeia care se arunca în fața mașinilor în București și Mirela Vaida. Femeia a fost internată la Spitalul ”Obregia”- radioimpuls.ro

Citește și: Căsătoriile și divorțurile românilor

Psihologul Bianca Pescaru spune: „Cuplurile decid să se despartă pentru că intră în contact mult mai ușor cu alte persoane. Relaționează mai ușor cu alți posibili parteneri. Evoluția mentalității și a societății a dus și în România la o evoluție a convingerilor noastre și a normalizării acestor despărțiri”.  

Citește și: S-a folosit de o soție falsă pentru a divorța de actuala

Și, totuși, într-un top mondial al iubirii, țara noastră e pe locul 12. Și nu e nevoie de declarații de dragoste înflăcărate, câtă vreme sunt sincere.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si