CFR Călători anunţă că repune în circulaţie trenurile suspendate

CFR Călători anunţă că repune în circulaţie, din 1 iunie, trenurile suspendate, cu excepţia celor de navetă pentru elevi. Din 3 iunie, familiile sau persoanele care locuiesc împreună vor putea ocupa locuri alăturate, dar masca de protecţie este obligatorie pe toata durata călătoriei cu trenul.

Author: R.B. vineri 29 mai 2020 , 15:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"CFR Călători continuă procesul de repunere în circulaţie a trenurilor a căror circulaţie a fost temporar suspendată începând cu lunile martie şi aprilie 2020 în corelaţie cu măsurile de prevenire şi control a virusului SARS-CoV-2, emise de autorităţi", se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de companie.

Primele trenuri au fost repuse în circulaţie, gradual, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi continuă din 1 iunie, excepţie făcând trenurile care nu au funcţie în această perioadă (ex: trenurile de navetă pentru elevi).

Citeste si: Proiect de lege: Fără concerte sau festivaluri cu peste 1.000 de participanți până pe 31 august

"Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, recomandăm tuturor călătorilor noştri cumpărarea biletelor din timp. Începând cu data de 3 iunie 2020, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare creşte de la 10 la 20 de zile.

Recomandăm cumpărarea online a biletelor de tren pentru aevita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar. La ghişeu, este indicată efectuarea plăţii cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru", arată CFR Călători.

Citeste si: „Mi-am făcut și niște analize”. Prin ce trece, în aceste momente, logodnica lui Culiță Sterp. Ce probleme de sănătate are- kanald.ro

Citeste si: Soțul milionar al Alinei Vidican, cadou de sute de mii de dolari pentru ea! Nu se uită la bani- wowbiz.ro

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

Citeste si: Competiţiile sportive vor fi posibile în aer liber, de la 1 iunie, mai puţin sporturile de contact

Din 3 iunie, CFR Călători va permite familiilor, persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate. Persoanele care nu fac parte din aceste categorii vor cumpăra locuri distanţate.

Masca de protecţie la bordul trenurilor CFR Călatori este obligatorie pe toată durata călătoriei. 

Citeste si: Povestea emotionanta a lui Teodor Popescu, bunicutul care a dansat de bucurie ca el si nepoata s-au vindecat de coronavirus

CFR Călători precizează că este pregătită tehnic să repună în circulaţie trenurile şi în trafic internaţional, dar operaţionalizarea acestei decizii este condiţionată de obţinerea acordului administraţiilor feroviare europene partenere. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si