CFR Călători anunţă că trenurile care se întorc duminică de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată

Trenurile CFR Călători care se întorc duminică de pe Valea Prahovei în Capitală au capacitatea dublată, arată un comunicat al companiei, care precizează că este cea mai mare suplimentare decisă de conducerea companiei în ultimii ani.

K.B., duminică 26 ianuarie 2020 , 11:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Numărul vagoanelor este dublu faţă de aceeaşi perioadă a unei zile obişnuite, ajungând la aproape 80 pe parcursul întregii zile de astăzi. Aceasta înseamnă că peste 6.600 de turişti se vor putea întoarce de la munte cu trenul în Capitală, faţă de 3.600 într-o zi obişnuită”, informează compania.

CFR Călători a dublat capacitatea celor 10 trenuri care circulă duminică, pe relaţia Braşov-Bucureşti, în intervalul orar 11-24, având în vedere că multă lume a profitat de acest week-end prelungit pe Valea Prahovei.

“Am promis că vom pune călătorul în centrul deciziilor noastre, ne respectăm promisiunea încă din prima zi. Am promis mai multe trenuri, ne-am organizat. Vă aşteptăm!”, afirmă Dan M. Costescu, directorul general al CFR Călători, într-o postare pe Facebook.

Vor fi şi trenuri la care nu se mai poate suplimenta numărul de vagoane, deoarece maximul permis de reţea a fost deja atins.

”Spre exemplu, trenul IR 1746, care pleacă duminică din Braşov spre Bucureşti la ora 16.51 va avea în compunerea sa, 15 vagoane şi 2 locomotive. Numărul de locuri este suplimentat la aproape 200% faţă de media zilnică. Capacitatea acestui tren va fi de 1022 de locuri, cu 500 în plus faţă de compunerea medie zilnică”, precizează reprezentanţii companiei.

Sau trenul IR 1636 care pleacă din Braşov la ora 13.20 va circula cu un număr de 10 vagoane, faţă de 3, cu cât circula până acum şi cu peste 500 de locuri în plus, adică o suplimentare de peste 370%.

Citeste si: Monstrul din Caracal a trimis o scrisoare către familia Alexandrei Măceșanu: "Alexandra a fost mai agresivă în cuvintele ce mi le adresa"

”Pentru duminică, 26 ianuarie 2020, pentru a prelua afluxul mare de călători care se întorc în Bucureşti pe Valea Prahovei, capacitatea trenurilor a fost suplimentată, în premieră, cu 3.000 de locuri faţă de media zilnică. CFR Călători are în plan suplimentarea garnitururilor şi pe alte rute aglomerate.

Compunerea trenurilor s-a făcut în funcţie de volumul estimat de călători”, mai arată societatea.

În eventualitatea că această cerere va fi mai scăzută, compania va adapta corespunzător şi compunerea trenurilor.

Pentru cei care vor să se bucure de nocturnă pe pârtiile de ski, CFR Călători va dubla şi capacitatea trenului care pleacă din Braşov la ora 20.15.

Citeste si: Maria Ghiorghiu, declarații sumbre despre coronavirus: „Să ne rugăm Domnului și Maicii Domnului să ne ocrotească...”

CFR Călători operează in intervalul orar vizat un număr

de 10 trenuri pe relaţia Braşov-Bucureşti, şase trenuri în rang de Interregio şi patru în rang de tren Regio.

Capacitatea totală medie zilnică a acestor trenuri este de circa 3.600 locuri. În zilele de duminică, această capacitate este suplimentată cu circa 25%, ceea ce în seamnă peste 900 locuri.

Citeste si: Anglia: Un fotbalist al echipei Matlock Town a murit după ce a fost bătut în centrul oraşului Retford

”Vă rugăm urmăriţi situaţia pe site-ul CFR.

Călători şi pe contul de Facebook al companiei”, recomandă compania.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania.... Survivor Romania 2021. ANUNTUL care i-a daramat pe toti concurentii Survivor Romania. Au izbucnit in lacrimi cand au auzit care este premiul la Jocul de Comunicare
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care... Un copil din Cluj are nevoie de ajutor! Fabi suferă de o formă rară de cancer, care necesită un tratament de specialitate
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si