A vrut să se sinucidă, dar a fost salvată la timp
Fosta informatoare americană a WikiLeaks Chelsea Manning a încercat să se sinucidă miercuri, cu două zile înaintea unei audieri cu privire la refuzul său de anul trecut de a depune mărturie în faţa unui mare juriu, a anunţat grupul său de susţinere, relatează AFP.

In articol:
”Ea a fost condusă la spital şi este în prezent pe cale să se refacă”, a precizat într-un comunicat Sparrow Project, o agenţie de presă şi de comunicare apropiată cauzelor sale.
Citeste si: Leul s-a apreciat uşor, la 4,8157 unităţi pentru un euro
Fostul analist militar ”trebuie, în continuare, să compară” vineri în faţa unui judecător la un tribunal în statul Virginia, pentru a răspunde unei acuzaţii de ultraj la adresa justiţiei.
Chelsea Manning a fost încarcerată în martie 2019 din cauză că a refuzat să depună mărturie în faţa unui mare juriu însărcinat să ancheteze cu privire la WikiLeaks şi fondatorul acestuia Julian Assange, căruia i-a transmis în 2010 o imensă masă de documente confidenţiale.
Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății, mesaj dur către guvernele țărilor afectate de coronavirus
A vrut să se sinucidă, dar a fost salvată la timp
Ea a fost eliberată o scurtă perioadă de timp, în mai, din motive tehnice, după care a fost încarcerată din nou câteva zile mai târziu.
Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro
Ea rămâne în prezent ”foarte ferm hotărâtă” să nu participe la această procedură, ”foarte susceptibilă” în opinia să conducă la abuzuri, subliniază grupul său de susţinere.
”Doamna Manning a anunţat anterior că nu nu va reveni asupra principiilor sale, atunci când acest lucru i-ar putea aduce grave prejudicii”, insistă Sparrow Project.
Citeste si: ANPC: Supermarketurile au suficiente stocuri de alimente și produse dezinfectante
În 2010, militarul Bradley Manning a divulgat cu ajutorul WikiLeaks peste 700.000 de documente confidenţiale cu privire la războaiele din Irak şi Afganistan- inclusiv peste 250.000 de telegrame diplomatice- care au pus Statele Unite într-o situaţie stânjenitoare.
Fostul analist de informaţii a fost condamnat în 2013 la 35 de ani de închisoare de către o Curte Marţială, însă pedeapsa i-a fost comutată de către preşedintele Barack Obama.
Chelsea Manning a fost eliberată după şapte ani de închisoare, în care şi-a început tranziţia către sexul feminin.
Născută Bradley, Chelsea Manning a devenit totodată un simbol al persoanelor transsexuale.
