La întâlnirea parlamentară anuală, președintele chinez Xi Jinping a anunțat că țara sa va concentra pe dezvoltarea securității.

Citește și: Premierul Ungariei, Viktor Orban: Al treilea război mondial e aproape

El a anunțat, de asemenea, un obiectiv de creștere economică de 5%, cel mai scăzut din ultimele decenii, potrivit DW.com.

Citește și: Avionul dispărut fără urmă cu 240 de oameni la bord. Cea mai nebunească teorie

Președintele Xi Jinping a declarat luni că China ar trebui să-și dezvolte securitatea și că trebuie să modernizeze armata pentru a crea un „Mare Zid de Oțel”.

Xi Jinping vrea să creeze un „Mare Zid de Oțel”

Xi Jinping vrea să creeze un „Mare Zid de Oțel”

[Sursa foto: Twitter]

Xi Jinping: Trebuie să construim forțele armate populare într-un Mare Zid de Oțel  

Xi Jinping, care și-a început recent un al treilea mandat ca șef de stat, a vorbit la închiderea sesiunii anuale a parlamentului.

„Securitatea este piatra de temelie a dezvoltării, în timp ce stabilitatea este o condiție prealabilă pentru prosperitate. Trebuie să promovăm pe deplin modernizarea apărării naționale și a forțelor armate și să construim forțele armate populare într-un Mare Zid de oțel care să protejeze efectiv suveranitatea națională, securitatea, și interesele de dezvoltare”, a spus el.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Marilena Hagi i-a dat de gol pe Ianis și Elena în ziua nunții! Mama fotbalistului, declarații despre nepoți: „Fericită”. Gică Hagi abia și-a putut stăpâni emoțiile- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV: ”Ucraina a reușit nu doar să reziste, ci și să recupereze o bună parte din teritoriile ocupate de forțele agresoare”- Analiză la un an de la începerea războiului

Cel mai puternic lider chinez din ultimele decenii a jurat că va „lua ca misiune personală nevoile țării și interesele poporului ca etalon”.

Probleme economice pentru China după pandemie

La deschiderea sesiunii, China a stabilit un obiectiv de creștere a Produsului Intern Brut (PIB) de 5 la sută, cel mai scăzut obiectiv din aproape trei decenii, după ce economia a crescut cu doar 3% anul trecut.

Xi a spus că cifra modestă „a fost determinată după o analiză cuprinzătoare a diverșilor factori”, unul dintre cei mai importanți fiind recesiunea generată de pandemie.

Citește și: Ce conține planul de pace în 12 puncte propus de China pentru Rusia și Ucraina

Discursul lui Xi Jinping urmărit în toată țara

Aliatul lui Xi Jinping, Li Qiang, care a fost numit noul premier al Chinei, a declarat că SUA încearcă să reducă influența globală a Chinei prin izolare și izolare.

Citeste si: Bogdan de la Ploiești, dezamăgit de faptul că nu are evenimente în orașul natal: „Oamenii de acolo nu mă aleg pe mine, deși nu am făcut nimic greșit. Cred că nu le-a prins bine să ajung aici.”- kfetele.ro

Citeste si: Imaginea reprezentativă de pe YouTube de la Beach, Please! "răstoarnă" tot scandalul din jurul rapperului Wiz Khalifa. Organizatorii au fost conștienți de gestul artistului- radioimpuls.ro

"China și SUA pot și trebuie să coopereze. Încercuirea și suprimarea nu sunt în interesul nimănui", a spus el.

Cel mai sensibil punct pe agenda Chinei- Taiwanul

Președintele chinez a adăugat, în discursul de luni, 13 martie, că țara trebuie să obțină o mai mare încredere și putere în sine, prin știință și tehnologie.

De menționat că SUA au blocat accesul Chinei la echipamentele de fabricare a cipurilor, în disputa privind insula Taiwan.

Citește și: Noi tensiuni militare între China și SUA. Ce se întâmplă în Strâmtoarea Taiwan

Xi a cerut stabilitate în Hong Kong și unificare cu Taiwan, pe care Beijingul îl consideră parte a teritoriului său.

„Marea întinerire a națiunii chineze a intrat într-un proces istoric ireversibil, a spus el. Tensiunile dintre SUA și China au crescut în ultimul an, ca urmare a vizitelor politicienilor americani în Taiwan și a presupusei invadări a unui balon spion în spațiul aerian american.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si