China l-a executat pe unul dintre cei mai bogați oameni din țară. „A trăit cu mai multe femei”

Unul dintre cei mai bogați bancheri din China a fost executat, după ce fusese condamnat la moarte la începutul acestui an pentru luare mită.

Author: Razvan Ilie vineri 29 ianuarie 2021 , 14:30

Lai Xiaomin executat
Lai Xiaomin a fost condamnat la moarte pentru luare de mită la începutul lunii ianuarie, o sentință neobișnuită în China împotriva unui lider economic de vârf
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Lai Xiaomin, fostul președinte al Huarong Asset Management, una dintre cele mai mari companii chineze de gestionare a creditelor neperformante, a fost executat vineri dimineața după ce fusese condamnat la moarte marți de către o instanță

din orașul Tianjin.

După arestarea sa în 2018, autoritățile au afirmat că Lai Xiaomin deținea un număr mare de proprietăți, ceasuri de lux, mașini, aur și o colecție de artă.

Citeste si: VIDEO- Autoritățile portugheze vor să nu mai lase cetățenii să iasă din țară

Condamnat pentru luare de mită

Lai Xiaomin a fost condamnat la moarte pentru luare de mită la începutul lunii ianuarie, o sentință neobișnuită în China împotriva unui lider economic de vârf, potrivit Hotnews. Instanța îl găsise de asemenea vinovat de poligamie.

Procurorii l-au acuzat pe fostul magnat financiar că a primit mită în valoare de 215 milioane de euro și a că încercat să obțină încă 13 milioane înainte de

arestarea sa. Sumele au fost „extrem de mari și circumstanțele deosebit de grave”, a motivat instanța condamnarea sa.

Citeste si: Un român a fost condamnat la 27 de ani de închisoare pentru uciderea a 39 de imigranți

Altă acuzație împotriva lui Lai Xiaomin: "a trăit cu mai multe femei" 

Lai Xiaomin a fost de asemenea găsit vinovat că a „trăit mult timp cu alte femei”, în afara căsătoriei, relații din care au rezultat mai mulți „copii nelegitimi”.

Lai Xiaomin a fost de asemenea găsit vinovat că a „trăit mult timp cu alte femei”, în afara căsătoriei, relații din care au rezultat mai mulți „copii nelegitimi”.

China Huarong Asset Management este una dintre cele mai mari companii de gestionare a creditelor neperformante din China.

Lai a recunoscut anul trecut într-un documentar realizat de televiziunea de stat a Beijingului că a acceptat plăți cash și a oferit detalii despre modul în care aducea bancnote cu valiza la apartamentul său din Beijing.

Poliția a afirmat că a găsit peste 200 de milioane de yuani în locuința bărbatului. Organizația pentru drepturile omului Amnesty International estimează că mii de prizonieri de drept comun sunt executați în fiecare an în țară.

Unul dintre cei mai bogați bancheri din China a fost executat


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si